понеділок, 18 червня 2018 09:43

Президент пояснив, як зупинити будівництво "Північного потоку-2"

Президент пояснив, як зупинити будівництво "Північного потоку-2"
У США проти Німеччини та інших країн, які підтримують будівництво "Північного потоку-2" готують санкції. Фото: "5 канал"

Україна створить в Європейському Союзі групу. Її мета — зупинити будівництво другої лінії російського газопроводу "Північний потік-2" в обхід України.

"Північний потік-2" - це політиканський проект. Він спрямований проти України, не має жодної економічної складової та намагається забрати з українського бюджету майже 3 мільярди доларів. Спільними, об'єднаними зусиллями ми зможемо його зупинити. Тому зараз створюємо групу в Євросоюзі. Крім того, активно ведемо переговори з Німеччиною. Запрошуємо їх створювати міжнародний консорціум з управління державною газотранспортною системою України", - заявив президент України Петро Порошенко, пише "Інтерфакс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін зробив несподівану заяву щодо "Північного потоку-2"

За його словами, умовою участі ФРН в міжнародному консорціумі з управління українською ГТС є зупинка "Північного потоку-2".

"Давайте говорити про те, що наші партнери з США також рішуче налаштовані. Ніхто проти санкцій США також не піде", - підсумував Порошенко.

"Північний потік-2" - друга лінія магістрального газопроводу з Росії в Німеччину через Балтійське море. Довжина - понад 1200 км. Проект підтримують Німеччина, Нідерланди, Франція, Австрія та Росія. Противники "Північного потоку-2" - Польща, країни Балтії та Данія - заявляють, що він збільшить залежність Європи від російського Газпрому. Компанія уже постачає майже третину газу до Євросоюзу.

Зараз ви читаєте новину «Президент пояснив, як зупинити будівництво "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути