понеділок, 24 червня 2019 12:23

Нафтогаз відповів на шантаж Москви

Нафтогаз відповів на шантаж Москви
Контракт на транзит російського газу газотранспортною системою України завершується 31 грудня 2019-го. Фото: Економічна правда

Нафтогаз обрав правильний підхід у вирішенні питання транзиту російського газу, заявили у Нафтогазі.

У компанії пояснили, що заява російської сторони про збереження транзиту за умови врегулювання судових суперечок між Газпромом і Нафтогазом свідчить про правильні дії української компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нафтогаз вигадав, як разом із Молдовою обіграти Газпром

"Ми повинні зберегти можливість позиватись до Газпрому, якщо російська компанія не дотримається своїх обіцянок щодо збереження транзиту територією України", - написав у Facebook голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.

Там додали, що необхідно обрати модель відокремлення ГТС, яка дозволяє зберегти права Нафтогазу за вже поданим судовим позовом. Йдеться про модель ISO.

Контракт на транзит російського газу газотранспортною системою України завершується 31 грудня 2019-го. Чергові газові переговори запланували провести у вересні 2019-го. До цього їх чекали одразу після президентських виборів в Україні.

Перший раунд тристоронніх переговорів пройшов у Берліні 17 липня 2018-го. Українську делегацію представляв міністр закордонних справ Павло Клімкін. Російську - міністр енергетики Олександр Новак. Друга зустріч Росії, України та ЄС відбулася 21 січня 2019-го у Брюсселі.

Зараз ви читаєте новину «Нафтогаз відповів на шантаж Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути