Ексклюзиви
середа, 08 липня 2020 10:49

Нафта знову дешевшає: названі несподівані причини

Нафта знову дешевшає: названі несподівані причини
Запаси нафти в США на початку липня збільшилися на 2 млн барелів pixabay.com

Вартість вересневих ф'ючерсів на нафту Brent на Лондонській біржі ICE Futures становить $42,98 за барель, що на $0,1 (0,23%) нижче ціни станом на закриття попередньої сесії.

Ф'ючерси на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилися на $0,13 (0,32%) - до $40,49 за барель.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Згідно з даними Американського інституту нафти (API), запаси нафти в США на тижні, що завершився 3 липня, збільшилися на 2 млн барелів. Запаси бензину знизилися на 1,8 млн барелів, дистилятів - на 847 тис. Запаси нафти на терміналі в Кушингу збільшилися на 2,2 млн барелів.

Щотижневий звіт Міненерго США буде опублікований сьогодні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на АЗС: пальне продовжує дорожчати

Занепокоєння інвесторів щодо надлишкової пропозиції були посилені зростанням захворюваності на Covid-19, що знижує глобальний попит на сировину. За даними Університету Джона Хопкінса, станом на 8 липня у всьому світі зареєстровано майже 11,8 млн випадків зараження коронавірусом.

Вчора управління енергетичної інформації Міненерго США (EIA) в щомісячному звіті повідомило, що очікує зниження світових запасів нафти зі швидкістю 1,8 млн б/д до кінця 2021 року, що дозволить нівелювати основний надлишок, накопичений на початку 2020-го.

EIA підвищило прогноз ціни WTI поточного року на 6,9% порівняно з червневим прогнозом - до $37,55 за барель. Відомство тепер очікує, що Brent 2020 року в середньому коштуватиме $40,5 за барель, що на 6,5% вище попереднього прогнозу.

За прогнозом EIA, 2021-го нафта WTI буде мати вартість $45,7 за барель, Brent - $49,7 за барель.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні $42,84 за барель. На відкритті Brent торгувалася по $42,90 за барель, що на 18 центів нижче за рівень закриття торгів ($43,08).

На українських автозаправних станціях зростання цін на автогаз, яке розпочалося на початку травня, припинилося.

Зараз ви читаєте новину «Нафта знову дешевшає: названі несподівані причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути