середа, 02 листопада 2011 09:35

Нафта подешевшала на негативних новинах з Європи та США

Нафта подешевшала на негативних новинах з Європи та США

Нафта дешевшає в середу четверту сесію поспіль, оскільки інвестори побоюються, що пакет допомоги Греції не отримає схвалення за підсумками референдуму, який має намір провести прем'єр-міністр країни Георгіос Папандреу.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Вартість грудневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 6:39 опустилася на $ 0,7 (0,76%) щодо рівня 1 листопада - до $ 91,49 за барель.

За підсумками попередньої торгової сесії ф'ючерси впали в ціні на $ 1 (1,07%) - до $ 92,19 за барель.

"Проблеми в єврозоні залишаються ключовим рушійним фактором як фінансового ринку, так і ринку нафти. Невизначеність щодо макроекономічної ситуації чинить тиск на нафту", - заявив аналітик Purvin & Getz Inc. Віктор Шум.

Крім того, негативом для ринків стало повідомлення Інституту управління поставками (ISM) про падіння в жовтні індексу виробничої активності в США (ISM Manufacturing) до 50,8 пункту в порівнянні з 51,6 пункту місяцем раніше. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, прогнозували підвищення індексу до 52 пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро подешевшав на 23 копійки, курс долара піднявся на 1 копійку - міжбанк

Перевищення індикатором позначки в 50 пунктів означає активізацію ділової активності у виробничій сфері. Падіння індексу до 50 пунктів і нижче свідчить про її зниження.

Тим часом очікують, що міністерство енергетики США повідомить в середу о 16:30 про збільшення товарних запасів нафти за минулий тиждень на 1 млн барелів.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на грудень на лондонській біржі ICE Futures до 6:36 знизилася на $ 0,51 (0,47%) - до $ 109,03 за барель.

Напередодні ці контракти подешевшали на $ 0,02 (0,02%) - до $ 109,54 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Нафта подешевшала на негативних новинах з Європи та США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути