середа, 04 травня 2011 09:25

Нафта дешевшає третій день поспіль через негаразди з економікою США

Нафта дешевшає третій день поспіль через негаразди з економікою США

Нафта дешевшає в середу вранці на очікуваннях скорочення попиту в США на тлі зростання запасів вуглеводнів і уповільнення темпів зростання економіки, повідомляє агентство Bloomberg.

Вартість червневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 7:47 за київським часом становила $ 110,82 за барель, що на $ 0,23 (0,21%) нижче рівня 3 травня.

За підсумками торгів у вівторок цей контракт опустився в ціні на $ 2,47 (2,2%) - до $ 111,05 за барель. Це максимальне падіння з 18 квітня.

За даними Американського інституту нафти (API), запаси цього виду сировини в США минулого тижня зросли на 3,2 млн барелів. Крім того, за оцінками аналітиків Bloomberg, запаси нафти в США, підраховані за методикою Міненерго США, минулого тижня виросли на 3 млн барелів - до 363,100 000 барелів, при тому, що тижнем раніше і так вже був досягнутий максимум з листопада.

На довершення всього інвестори побоюються, що два звіти по ринку праці - приватної дослідницької організації ADP Employer Service і профільного міністерства, які з'являться на цьому тижні, - вкажуть на уповільнення темпів зростання кількості робочих місць у найбільшій світовій економіці.

"Ми продовжуємо одержувати дані про зростання запасів. Лакмусовим папірцем для економіки на цьому тижні стане інформація з ринку праці", - зазначив керуючий директор Commodity Broking Services Джонатан Барратт.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на червень на лондонській біржі ICE Futures до 7:45 за київським часом опустилося на $ 0,14 (0,11%) - до $ 122,31 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цього контракту знизилася на $ 2,67 (2,1%) - до $ 1222,45 за барель. Це найбільш помітне падіння з 12 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Нафта дешевшає третій день поспіль через негаразди з економікою США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути