середа, 25 вересня 2024 11:54

Національний кешбек: скільки компаній узяло участь

У програмі "Національний кешбек" станом на 13 вересня беруть участь 1 038 компаній та 167 ФОПів.

Більшість бізнесів є виробниками харчових продуктів, повідомив Опендатабот.

"1 038 компаній та 167 ФОПів наразі беруть участь у програмі "Національний кешбек", яка стимулює споживачів купувати товари, вироблені в Україні, та отримувати за це 10% повернення коштів за покупки", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Національний кешбек: які супермаркети візьмуть участь

31,4% бізнесів (326 підприємств) задіяні у сфері виробництва харчових продуктів. 175 компаній займаються роздрібною торгівлею, 146 компаній - оптовою.

Найактивніше у програмі взяли участь бізнеси Києва (231 компанія), Дніпропетровщини (112) та Львівської області (96). Найменше - бізнеси з прифронтових Херсонщини та Донеччини (5 та 3 компанії). Немає жодної компанії з Луганської області.

 

У лютому президент Володимир Зеленський заявив про розробку програми кешбеку, у межах якої громадяни зможуть отримати повернення частини коштів, витрачених на придбання визначених українських товарів і послуг.

Кабінет міністрів затвердив порядок надання грошової допомоги українцям "Національний кешбек". Відповідно до програми, громадяни отримуватимуть компенсацію 10% вартості куплених українських товарів. Програма запрацює з 2 вересня, повідомило Міністерство економіки.

Зараз ви читаєте новину «Національний кешбек: скільки компаній узяло участь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути