Ексклюзиви
середа, 28 серпня 2024 20:05

Національний кешбек: які супермаркети візьмуть участь

Національний кешбек: які супермаркети візьмуть участь
Програма почнеться 2 вересня. Фото: pixabay.com

З 2 вересня в Україні стартує виплата національного кешбеку. Можна буде отримати 10% вартості куплених українських товарів.

До програми долучилися торгівельні мережі "АТБ", "Сільпо", "Новус", "Варус" та "Ашан". Про це повідомила виконавча директорка Ukrainian Food Retail Alliance (UFRA) Наталія Петровська, пише Forbes.

Отримуватимуть кешбек будуть не всі покупці, а лише ті, хто зареєструвався у програмі. Будуть доплачувати за купівлю виключно тих товарів, чиї виробники приєдналися до програми кешбеку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про підвищення податків відклали до осені. Які зміни готують

Зараз відбуваються останні консультації продавців з Мінекономіки та внутрішні технічні погодження у торгових мережах. Про повноцінне запровадження кешбеку кожна мережа супермаркетів буде повідомляти окремо.

"Важливо, щоб у програмі зареєструвалися якнайбільше виробників. Адже від цього залежатиме, чи нарахується кешбек на їх товар", – додала Петровська.

Список товарів, на які поширюватиметься кешбек, опублікують на офіційному сайті програми "Зроблено в Україні".

У лютому президентВолодимир Зеленськийзаявив про розробку програми кешбеку, у межах якої громадяни зможуть отримати повернення частини коштів, витрачених на придбання визначених українських товарів і послуг.

Цього тижня Кабінет міністрів затвердив порядок надання грошової допомоги українцям "Національний кешбек". Відповідно до програми, громадяни отримуватимуть компенсацію 10% вартості куплених українських товарів. Програма запрацює з 2 вересня, повідомило Міністерство економіки.

Зараз ви читаєте новину «Національний кешбек: які супермаркети візьмуть участь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути