четвер, 30 листопада 2017 15:46

НААН України продала будинок Президії Сбербанку Росії - "Forbes" Росія

НААН України продала будинок Президії Сбербанку Росії - "Forbes" Росія
Російські ЗМІ заявили про продаж Сбербанку Росії в Україні. Фото: YouTube

У російських ЗМІ з'явилася інформація про продаж головної будівлі НААН України Сбербанку Росії - переговори зайшли в завершальну стадію.

Про це повідомляє російський журнал "Forbes" з посиланням на інформаційне агентство ТАСС.

Мова йде про триповерховий особняк на Омеляновича-Павленка, 9, де тепер буде розташовуватися головний офіс "дочки" Сбербанку Росії. Сторону НААН України представляє її президент Ярослав Гадзало, сторона Сбербанку представлена ​​утікачем-регіоналом Валерієм Хорошковським, екс-главою СБУ при Януковичі. З 2013 року Хорошковський є резидентом Монако.

Нагадаємо, що на даний момент Валерій Хорошковський є претендентом на 100% акцій дочірнього підприємства Сбербанку Росії в Україні. Переговори про продаж банку почалися влітку 2017 року, коли НБУ відмовили у продажі Сбербанку Росії Саїду Гуцерієву і Григорію Гусельникову.

За словами анонімних джерел з НБУ, покупка банку відбудеться не пізніше І кварталу 2018 року. Формальна ж передача будівлі Президії НААН України фірмам, афільованим з Хорошковським, відбудеться вже до кінця грудня 2017 року. Орієнтовна ціна будівлі знаходиться на рівні $35 млн.

Останнім часом в українських ЗМІ набула поширення інформація про те, що Ярослав Гадзало побудував корупційну схему по тіньовому обороту землі в НААН України, яка приносить йому $120 млн щорічно.

Зараз ви читаєте новину «НААН України продала будинок Президії Сбербанку Росії - "Forbes" Росія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути