пʼятниця, 03 червня 2011 16:51

На українських прилавках помітно подешевшала свинина

На українських прилавках помітно подешевшала свинина

Свинина подешевшала. Нині 1 кг м'яса продають по 43-50 грн. Торік середня ціна складала 55 грн/кг. Вітчизняна продукція і досі дорожча за імпортне м'ясо, повідомила експерт Українського клубу аграрного бізнесу Єлизавета Святківська.

"Собівартість свинини від українських виробників вища за європейську. Бо кредити їм видають під відсотки значно вищі, ніж у Європі. Маточне поголів'я доводиться закуповувати за кордоном. Дається взнаки й технологічна відсталість. Наприклад, на свинофермах Данії усі процеси автоматизовані. Ферму, де утримують кілька десятків тисяч голів, обслуговує 1-2 людини. У нас — кілька десятків працівників. Раціон, технології там добре відпрацьовані. На українських фермах часто припускаються прорахунків. Це позначається на прирості ваги", - повідомила Єлизавета Святківська.

Однак імпорт свинини в Україну майже припинився. Це м'ясо надходило не на прилавки, а м'ясопереробним підприємствам. Однак продаж готових ковбас, шинки порівняно з докризовими роками скоротився на 35%, зазначила експерт.

"Люди заміщають свинину, яловичину дешевшою курятиною. Її виробництво в Україні зростає", - розповіла вона.

Зараз ви читаєте новину «На українських прилавках помітно подешевшала свинина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути