понеділок, 30 травня 2011 10:47

В Україні не інфляція, а вирівнювання цін - Бродський

В Україні не інфляція, а вирівнювання цін - Бродський

Подорожчання товарів і послуг в Україні є "вирівнюванням цін" внаслідок детінізації ринку, а не інфляцією.

Таку думку оприлюднив уповноважений Кабінету міністів з питань дерегуляції господарської діяльності Михайло Бродський у своєму ЖЖ.

"Те, що у нас ростуть ціни, - це не інфляція, а вирівнювання цін. Адже гроші, які тепер збирає та ж сама митниця і податкова, або які надходять до Пенсійного фонду, природно, включаються до ціни. Так що, по суті, це легалізація", - написав він.

Як зазначив чиновник, "зараз у країні почали нормально стягувати податки, все почало рухатися".

"З одного боку, це добре. Податкова і митниця стали збирати майже в півтора рази більше. З початку року на 40% збільшився зведений бюджет у порівнянні з першими чотирма місяцями 2010-го. Надходження до Пенсійного фонду зросли на 22%. Тепер потрібно, щоб ці гроші не розікрали і вони всі пішли на виплату пенсій і зарплат лікарям, вчителям та іншим бюджетникам", - підкреслив Бродський.

"Але з іншого боку... Коли на митниці зупиняють контрабанду, розмитнюють вантажі за реальною вартістю, нараховують ПДВ, а потім ще не дають його пиляти, то все виходить з тіні і починає працювати цивілізований ринок ", - додав уповноважений Кабміну.

Нагадаємо, згідно з даними Держстату, базова інфляція в Україні в квітні 2011 року сповільнилася до 0,6% з 0,8% у березні, що відповідає лютневому показнику.

Зараз ви читаєте новину «В Україні не інфляція, а вирівнювання цін - Бродський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути