вівторок, 25 грудня 2012 10:55

На пошитті карнавальних костюмів можна заробити 20 тисяч
7

Фото: Фото надане Оленою Хоменко

На пошитті карнавальних костюмів швачка заробляє 20 тисяч гривень за грудень

У майстернях з пошиття одягу новорічні костюми почали шити у вересні - задовго до різдвяно-новорічних свят.

"Частину одягу ми просто виставляємо на продаж у нашому магазині, буклети з уже готовою продукцією показуємо в дитсадках, батькам і класним керівникам у школах, - говорить власниця ательє дизайнер Олена Хоменко. - Новорічні костюми дешевше купити, ніж пошити. Найбільше замовлень припадає на грудень. Тоді вже відомі сценарії новорічних ранки, між дітками розділили ролі. Батьки точно знають, ким хоче бути їхня дитина".

За словами дизайнера, у цьому році найпопулярніші костюми кіно- та мультиплікаційних героїв.

"Хоча й надалі продовжують замовляти популярні колись костюми зайчиків, лисичок, сніжинок, фей і Петрушок, - зазначає Олена. – Але все частіше просять костюм Спайдермена чи Супермена, трансформера чи Маші з мультика "Маша і Медвідь", Барбі і Герміони зі "Шрека".

Вартість костюмів - від 300 до 2 тис. грн. Ціна залежить від складності пошиття, матеріалу і аксесуарів, яких вимагає образ. Швачка на пошитті карнавальних костюмів заробляє близько 20 тис. грн за грудень.

"Найдорожчий дитячий костюм, який я тримала у руках, коштував 9 тисяч гривень. Плаття для 4-річної дівчинки обшили камінням Сваровські, деякі деталі покрили сусальним золотом. Туфельки і корону для дівчинки батьки привезли з Парижа", - згадує дизайнер.

Олена не рекомендує брати дитячі карнавальні костюми на прокат.

"У кожній прокатній фірмі свої штрафи за затримку повернення, скасування або перенесення дати замовлення. Якщо дитина пошкодить костюм або втратить якусь деталь, батьки під час повернення заплатять штраф. Та й дітям часто не хочеться прощатися зі своїм святковим вбранням. Вони б залюбки одягли його ще на святкування Нового року 31 грудня чи 1 січня", - зазначила Хоменко.

Лучанка Софія Наумчук шиє своїм дітям костюми сама. Має сина Олега і доньку Ангеліну.

"Того року мій Олежик був Гаррі Поттером. Накидку зробила йому з чорної тканини. На плащ пришили герб, завантажили з інтернету картинку, роздрукували, вирізали і розфарбували. Підібрали яскравий шарф, взяли оправу від сонячних окулярів, зробили чарівну паличку. Ангеліна була принцесою. Одягли на неї плаття, у якому вона ходила на весілля до моєї сестрички. Корону тато вирізав з картону, я обшила різнокольоровим дощиком. Ним же прикрасили туфельки. Кращого наряду не було на весь садок. Донька вдома ще півроку ту корону одягала, коли гралась або зустрічала гостей", - розповіла Наумчук.

Зараз ви читаєте новину «На пошитті карнавальних костюмів можна заробити 20 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути