вівторок, 06 листопада 2012 16:09

На оздобленні скляних виробів заробляють 500 гривень
16

Фото: Фото: Вікторія Марценюк

Вінничанка 25-річна Інна Семенець займається дизайном та оздобленням аксесуарів та скляних виробів. Прикрашає пляшки, бокали, тарілки, свічки та підсвічники, вази, створює аксесуари, декорує святкові столи. Займатися справою почала рік тому.

"Почала робити не для того, щоб продавати, а для подарунків близьким. Мої роботи сподобались друзям і знайомим, почали просити, щоб і їм зробила то на свято, то на якусь подію. Потом вже пішли друзі друзів і так далі"  - розповідає.

Основна професія Інни — дизайнер одягу. Оздоблення аксесуарів вважає своїм хобі.

"Творчої уяви у мене вистачає, бо мої клієнти, яким я шию одяг, прагнуть виглядати ексклюзивно, тому треба включати фантазію і творити таке, як ні в кого немає, - каже Семенець. - Створювати та оздоблювати аксесуари та скляні вироби почала, бо просто хотілось творити щось прекрасне, бачила роботи інших і почала сама пробувати, експериментувати. Бо вважаю, що людина має розвиватися."

Першою роботою Інни були пара весільних келихів.

"Робила їх три дні, бо на них наносила 13 шарів фарби, а кожен шар сохне годину-півтори. Основа пофарбована в золотистий колір, поверх - рожеві троянди, прикрашені білими перлинами."

Коштує пара бокалів 350 гривень.

"Але їх, як пам'ятку про першу роботу, не хочу продавати. Собівартість бокалів 75 гривень і 150 - витратила на фарбу та перлини. Тобто заробіток із них міг би становити - 125 гривень. Нещодавно почала робити бокали більш практичні - на місці, з якого можна пити залишаю трохи незафарбованого місця, щоб можна було їх використовувати у повсякденному житті", - пояснює.

Вартість виробів залежить від кількості витрачених матеріалів та часу.

"Мінімально за роботу беру 50 гривень, а далі - все залежить від того скільки кольорів є на виробі, який декор. Все дуже індивідуально"

Для оздоблення використовує будь-які підручні матеріали - стрічки, намистинки, камінці Сваровскі чи звичайні штучні квіти, ланцюжки.

Дизайнер робить, в основному, вироби на замовлення. Має кілька десятків постійних клієнтів.

"На дні народження найчастіше замовляють оздоблення посуду, пляшок із алкогольними напоями, вази. Невеличкі вази продаю по 100 гривень, - бере у руки вазу рожевого кольору із зображенням білих троянд, оздоблену перлинами та прозорою стрічкою. - Трохи більші - по 150 гривень."

На весілля, як правило, замовляють оздоблення пляшки шампанського та двох келихів. Вартість такого набору - 450 гривень.

"Це середня його ціна, бо все залежить від їх декору. Прикрашаю їх і фатином, і перлами, і камінцями, і малюю щось. Шампанське беру звичайне "Советское" за 37 гривень, якщо у клієнтів немає своїх побажань", - пояснює.

Заробляє Семенець за оздоблення посуду та аксесуарів щонайменше 500 гривень на місяць. Найбільше замовлень перед святами — Новий рік, День святого Валентина, 8 березня, в сезон весіль.

"Для мене це хобі, а не основна робота, яка мене забезпечує грошима. Тому багато я на цьому не заробляю. У Вінниці це нове, то люди ще не розуміють всієї цінності таких робіт. В мене може бути 3 замовлення, а може 10 - за місяць."

 

Зараз ви читаєте новину «На оздобленні скляних виробів заробляють 500 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути