неділя, 29 липня 2012 16:45

Персикові та рожеві краватки додають індивідуальності нудному костюму
7

Фото: ФОТО: Анна УСІК

У столичному магазині чоловічого одягу "Відіван" продавець розкладає на вітрині краватки. Викладає їх колом за кольоровою гамою від ніжно-рожевого і жовтого до темно-синього. Покупцеві, чоловік 40 років, інший продавець-консультант допомагає вибрати краватку до темно-синього костюму.

"Беріть блакитну або яскраво-синю, - радить покупцеві. - У вас піджак у дрібну полоску. Не купуйте галстук у смужку. Ромбиків і горошку теж брати не бажано. Маєте виглядати як серйозний мужчина".

У столичного стиліста Вікторії Заєць цікавлюся, які краватки і на які заходи варто одягати чоловікам.

"Наші чоловіки не звикли носити краватки, - каже Вікторія. - Українця важко заставити одягнути сорочку на роботу. Уже давно всі перейшли на фрі-стиль - одягаються так, як їм зручно — у кофти, футболки, гольфи, джемпери".

За словами стилістки, у гардеробі сучасного чоловіка має бути не менше 5 різних краваток.

"Забарвлення і малюнок краватки підбирайте не тільки до решти гардеробу, а й залежно від заходу, на який збираєтеся йти. Для щоденного носіння обирайте краватки темних тонів з невеликим, повторюваним малюнком. Якщо купили краватку з одним великим малюнком, то її варто носити з однотонною сорочкою і костюмом".

Темні краватки надягають, як правило, зі світлими сорочками. На літо та початок осені стиліст рекомендує відмовитись від темних кольорів, а надати перевагу яскравим.

"Зараз дуже модні пшеничні, персикові, золотисті та блідо-рожеві кольори, - пояснює Вікторія. - Такі краватки на тижнях моди демонстрували будинки моди "Армані" і "Босс". Їхні галстуки додадуть індивідуальності нудному діловому костюму. Кораловий, бронзовий, трав'яний і колір мокрого асфальту пропонує модний дім "Прада". Такі краватки підкреслить офіційність події і освіжать образ".

Показує краватки "Dolce & Gabbana" з дрібним горошком, який більше нагадує крапочки. У колекції Гермес і Кензо переважають краватки у велику клітинку

"Не кожен зважиться надіти картатий костюм з картатими сорочкою і краваткою. При виборі цього аксесуару варто не переборщити. Звичайна краватка робить образ довершеним і надає йому індивідуальності. Укорочену краватку можна вдягти на відпочинок або вечірку в колі друзів. Вузькі галстуки обирають хлопці, які вбираються у стилі денді".
Каже, за допомогою краваток можна зіграти на контрасті образу та на його однотонності.

"Ігри на контрасті завжди закінчуються перемогою. Можна підібрати синій костюм, жовту сорочку і яскраво-синю краватку. Можна вдягтися в одному кольору, але різних тонів — темно-синій костюм, світло-синя сорочка і синя краватка. Темні краватки надягають зі світлими сорочками. Якщо сорочка світла, а костюм темний, то краватка повинна бути насиченого кольору. Чорний костюм і білу сорочку можна комбінувати з краватками практично будь-якого кольору".

Є понад 100 способів зав'язування краватки.

"Як правило, чоловіки краще зав'язують галстуки, ніж жінки, - каже столичний стиліст Андрій Крикота. - Найпопулярнішими є вузли "Четвертний", "Кельвін" і "Кент".

Стиліст впевнений, що краватка ніколи не вийде з моди.

"Навіть у фантастичному фільму "Назад в майбутнє" герої носять по дві краватки. Там описуються події 2015 року. Так що за краватками майбутнє".

Стиліст радить не гребувати і таким аксесуаром, як зажим для краватки. Ним фіксують краватку до сорочки, аби вона не заважала під час роботи і прийому їжі.

Зараз ви читаєте новину «Персикові та рожеві краватки додають індивідуальності нудному костюму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути