Ексклюзиви
середа, 22 листопада 2017 09:08

На кожного українця припадає 47 тис. грн держборгу

  Українці винні державі по 47 тис гривень. Фото: report.if.uа
Українці винні державі по 47 тис гривень. Фото: report.if.uа

За даними Міністерства фінансів на жовтень 2017 року загальна сума державного і гарантованого державою боргу України становить більше 2 трлн гривень. Розмір річного бюджету України в поточному році, за прогнозами, складе 770 млрд грн. У перерахунку на одного громадянина країни виходить, що кожен українець винен 47 тис. грн.

Найбільшим кредитором України є Міжнародний валютний фонд. Його частка становить близько 20% в структурі державного боргу України, пише "Сегодня".

Платежі з погашення державного боргу і по виплаті відсотків в 2018 році заберуть третину всього державного бюджету України - майже 306 млрд грн. У тому числі понад 193 млрд - за внутрішнім боргом та 112 млрд - за зовнішнім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна покращила результат у світовому рейтингу сплати податків

Серед ТОП-5 світових боржників входять такі успішні країни, як США (держборг $20 трлн - це третина сукупного світового боргу!), Японія ($11,8 трлн), Китай ($4,9 трлн), Італія ($2,4 трлн) і Франція ($2,4 трлн). Україна на сьогоднішній день входить до трійки найбільш ризикових країн щодо можливого дефолту - разом з Венесуелою і Грецією.

Зараз ви читаєте новину «На кожного українця припадає 47 тис. грн держборгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути