Ексклюзиви
вівторок, 21 листопада 2017 14:10

Україна покращила результат у світовому рейтингу сплати податків

Україна покращила результат у світовому рейтингу сплати податків
В Україні відносно прості процедури внесення виправлень до податкових декларацій і відшкодування ПДВ не за експортними операціями. Фото: 112 Україна

Україна досягла істотного прогресу, піднявшись майже вдвічі у рейтингу простоти сплати податків. Вона змінила 84-ту позицію на 43-тю серед 190 країн-учасниць за результатами 2016 року.

Інформує "Новое время" з посиланням на результати спільного дослідження аудиторської компанії PricewaterhouseCoopers (PwC) і групи Світового банку.

Експерти зауважили, що Україна – єдина з країн Східної Європи та Центральної Азії, яка 2016-го істотно зменшила податкові ставки.

"Порівняно з іншими країнами, в Україні відносно прості процедури внесення виправлень до податкових декларацій і відшкодування ПДВ не за експортними операціями. 2016 року представники бізнесу звикли до зближення правил податкового та бухгалтерського обліку і продовжили подавати податкову звітність у електронному вигляді", – розповідає партнер PwC В'ячеслав Власов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найдорожчі бренди України

Експерт додає, що в усьому світі спостерігається тенденція скорочення кількості часу, який витрачає бізнес на ведення податкового обліку.

Крім того, дослідження приділяє особливу увагу тому, як цифрова революція змінює безліч аспектів сплати податків. Зокрема у контексті методів, які використовує компанія для обліку та оплати податків, порядку взаємодії податкових органів з платниками податків, процедури вибору консалтингових компаній для проведення аудиту.

У рейтингу простоти сплати податків Молдова зайняла 32 місце, Румунія - 42, Словаччина - 49, Польща - 51, Росія - 52, Болгарія - 90, Білорусь - 38.

Дослідження публікується вже 12 років. У найперших рейтингах Україна займала останні місця у переліку країн-учасниць.

Зараз ви читаєте новину «Україна покращила результат у світовому рейтингу сплати податків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути