вівторок, 24 квітня 2012 10:26

На колишній "Криворіжсталі" знову скорочують працівників

На колишній "Криворіжсталі" знову скорочують працівників
"ArcelorMittal Кривий Ріг" продовжує реалізацію програми добровільного звільнення працівників. Фото: dp.ric.ua

Криворізький гірничо-металургійний комбінат "ArcelorMittal Кривий Ріг" продовжує реалізацію програми добровільного звільнення працівників.

Вона передбачає виплату компенсаційного пакета певним категоріям фахівців при звільненні з підприємства за власним бажанням.

Як повідомляється в прес-релізі компанії, перший етап програми в цьому році пройде з 23 квітня по 31 травня, другий етап - з 20 серпня по 28 вересня.

При цьому пояснюється, що програма добровільного звільнення розроблена з метою зменшення управлінських рівнів на підприємстві, зниження загальної кількості керівників, фахівців, службовців (РСС) і робочих адміністративно-господарського персоналу.

В рамках програми добровільного звільнення працівників запропоновано скористатися однією з трьох схем виплат компенсації в залежності від категорії, до якої належить співробітник. Зокрема, схема №1 поширюється на адміністративно-господарський персонал і РСС і передбачає на вибір два варіанти: перший - розмір компенсації обчислюється прямим співвідношенням одного місячного окладу до стажу роботи співробітника на підприємстві, але не більше 35 тис. грн для робітників і не більше 60 тис. грн для службовців і керівників, другий - поширюється на працівників, які самостійно вирішать питання свого працевлаштування за межами підприємства. Виплата компенсації здійснюється в розмірі різниці між окладом на підприємстві і окладом за новим місцем роботи за три роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вихід із кризи покладають на найманих працівників, а не на купку капіталістів - Чемерис

Схема №2 поширюється на адміністративно-господарський персонал і РСС, які не досягли пенсійного віку (за три роки до виникнення права на призначення пенсії). Розмір виплат залежить від того, скільки залишилося років до настання пенсії за віком (виплата одного, двох або трьох середньомісячних заробітків).

Схема № 3 спрямована на робітників, що досягли пенсійного віку та отримують пенсію за віком, а також на працівників, які згідно з висновком медико-соціальної експертної комісії визнані непрацездатними (інваліди I або II групи), і співробітників, які мають медичні протипоказання для продовження роботи по професії. Розмір компенсації згідно зі схемою № 3 обчислюється прямим співвідношенням одного місячного окладу до стажу роботи співробітника на підприємстві, але не більше 30 тис. грн, пояснюється в прес-релізі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна переплатила $180 мільйонів за другу "вишку Бойка" - ЗМІ

Крім того, повідомляється, що особливістю програми добровільного звільнення в поточному році стало рішення про надання права скористатися умовами програми працівникам підприємства, які мають медичні протипоказання для продовження роботи за професією згідно з висновком ЛКК, а також працівникам, які досягли пенсійного віку та отримують пенсію за віком. Ці працівники протягом двох років після звільнення зможуть користуватися медичною страховкою за рахунок підприємства.

Особливістю програми 2012 року є виплата бонуса в розмірі двох місячних окладів для пільгової категорії працівників (одинока мати, батько, який виховує дитину самостійно, особа, яка має дитину-інваліда, що усиновила дитину або взяла дитину під опіку), який вперше проводиться додатково до основної виплати в даною програмою добровільного звільнення.

Зараз ви читаєте новину «На колишній "Криворіжсталі" знову скорочують працівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути