середа, 19 жовтня 2011 10:41

Заводи Ахметова отримали найбільший прибуток у Європі

Заводи Ахметова отримали найбільший прибуток у Європі

Гірничо-металургійний холдинг "Метінвест" став найбільш рентабельною металургійною компанією в Європі.

Це випливає з опублікованої фінзвітності "Метінвесту" за I півріччя, пише "Комерсант-Україна" у публікації "Цінний метал".

У вівторок холдингова компанія гірничо-металургійної групи "Метінвест" - Metinvest BV - повідомила, що в січні-червні 2011 року її консолідований дохід виріс на 71,5% - до $ 6,99 млрд, EBITDA - на 67,6% - до $ 2 млрд, чистий прибуток - більш ніж удвічі, до $1,14 млрд.

При цьому EBITDA Margin становила 28,6%, що є найвищим показником серед металургійних компаній СНД і Європи.

Так, за словами аналітика Renaissance Capital Василя Кулигіна, у російських конкурентів "Метінвесту" - Новолипецького меткомбінату - цей показник становив 27%, "Северсталі" - 25%, "Євразу" - 19%.

У найбільшої сталеливарної компанії у світі - ArcelorMittal - EBITDA Margin становила 12,7%, у європейських активів металургійної компанії ThyssenKrupp - 8,9%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов будував свою імперію за однією схемою - ЗМІ

Високі фінпоказники "Метінвесту" зумовлені позитивними ціновими трендами на глобальному ринку сталі, залізорудної сировини (ЗРС) і коксівного вугілля, зазначив гендиректор "Метінвест Холдингу" Ігор Сирий. У той же час ціни на металопродукцію демонстрували менш стрімке зростання, ніж фінпоказники "Метінвесту".

Начальник аналітичного департаменту ІК Concorde Capital Андрій Герус вважає, що, крім сприятливої ??ринкової кон'юнктури, на руку "Метінвесту" зіграло вдале розташування активів компанії поблизу стратегічних ринків збуту металопродукції і залізорудної сировини.

Однак друга половина 2011 року буде менш вдалою, ніж перше півріччя не тільки для "Метінвесту", але і металургів регіону в цілому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов заробить 200 мільйонів на львівських шахтарях

З середини вересня спостерігається серйозне падіння експортних цін на українську металопродукцію, в результаті чого робота окремих неінтегрованих метпідприємств Україна стала нерентабельною. Слідом за вартістю металу в світі почали знижуватися ціни на ЗРС і коксівне вугілля.

"Але "Метінвест" за рахунок своєї вертикальної інтеграції цілком може утримати лідерство в регіоні за рентабельністю бізнесу", - вважає Герус.

"Метінвест" об'єднує 37 підприємств в Україні, Європі та США. 71,25% акцій Metinvest B.V. володіє СКМ Ріната Ахметова, 23,75% - "Смарт-холдинг" Вадима Новінського, 5% - Clarendale Ltd Володимира Бойко.

Зараз ви читаєте новину «Заводи Ахметова отримали найбільший прибуток у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути