четвер, 22 вересня 2011 12:37

Ахметов хоче продавати електроенергію у Прибалтику вже наступного року

Ахметов хоче продавати електроенергію у Прибалтику вже наступного року

Реалізація проекту експорту електроенергії з України в країни Балтії транзитом через Білорусь затягується через значну кількість технічних і законодавчих перешкод, проте очікуються, що в 2012 році цей проект запрацює.

Про це повідомив генеральний директор найбільшого в Україні приватного вертикально інтегрований енергохолдингу "ДТЕК" Максим Тимченко.

"Ми працюємо дуже активно і з нашими білоруськими партнерами. Я дуже сподіваюся, що ми зможемо знайти ту формулу, за якою ми будемо експортувати", - сказав він.

Тимченко підкреслив, що Прибалтика залишається для "ДТЕК" стратегічно цікавим регіоном для експорту української електроенергії.

Нагадаємо, раніше "ДТЕК" прогнозував початок експорту електроенергії до Прибалтики до кінця 2011 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов захотів отримати найбільші підприємства вуглепрому

"ДТЕК" створений в 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова.

Холдингу делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

"ДТЕК" є основним експортером української електроенергії з 2011 року Компанія у поточному році планує збільшити експорт в 3,3 рази в порівнянні з 2010 роком - до 4 млрд кВт-год.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов хоче продавати електроенергію у Прибалтику вже наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути