понеділок, 12 березня 2018 12:26

На аферу з Приватбанком витратили 148 млрд, які належать народу - Рабінович

На аферу з Приватбанком витратили 148 млрд, які належать народу - Рабінович
Лідер партії "За життя" Вадим Рабінович каже, що, щоб припинити махінації влади і зробити економічний ривок, необхідно йти на вибори і змінювати владу

Пересічних українців постійно обманюють, говорячи про те, що є "абстрактні державні гроші" - насправді є гроші народу України, які корупціонери при владі вилучають у людей і "латають" ними власні прорахунки і помилки. Таку заяву зробив народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович в ефірі авторської програми "Хто кому Рабінович" на телеканалі "112 Україна".

"Маргарет Тетчер говорила: "Коли ваша дитина заробить свої перші гроші на морозиво, перед тим, як вона встигне лизнути морозиво, вихопіть його у неї - і відкусіть приблизно п'яту частину. Поки дитина буде з подивом дивитися на вас, відкусіть ще третину. Після цього віддайте їй залишок морозива і поясніть, що так держава чинить з усіма грошима, які заробляють люди в країні. І що так буде з кожним морозивом, яке вона собі купить, і відкушені частини можна скоротити, лише схопивши державу за руку, вимагаючи звіту. Якщо так робитиме кожен батько, то виросте покоління людей, які зрозуміють, що у держави немає своїх грошей - є тільки гроші платників податків! Платники податків, тобто ми з вами, не просто можуть, а й повинні стежити за тим, як державні чиновники витрачають гроші", - наголосив парламентарій.

Як приклад неоднозначного розподілу коштів політик навів ситуацію навколо націоналізації Приватбанку в грудні 2016 року.

"За аферу, пов'язану з Приватбанком, ми заплатили 148 мільярдів гривень. І це не абстрактні гроші, це гроші з нашої кишені, їх фактично у нас вкрали! Я підготував інформацію про те, куди можна було б направити ці кошти. Отже, за 148 мільярдів гривень можна було б покрити 18,7 відсотків витрат всього бюджету України, це майже 6% ВВП, третина золотовалютних резервів України, 35 річних бюджетів, що виділяються на культуру, 4,5 річних освітніх бюджетів, 9 бюджетів, що виділяються на охорону здоров'я, 15 - на Національну гвардію. За 148 мільярдів гривень можна було б купити 1122 танка "Оплот" або 3928 вагонів метро", - констатував народний депутат.

За його словами, гроші, які можна було витратити з великою користю, були просто "поховані" аферою з Приватбанком.

"Ці гроші могли б послужити на користь колосального підвищення рівня боєздатності нашої армії або розвитку інфраструктури, але ми їх просто поховали, а за це ніхто навіть не відповів. Гонтареву не звільнили, Смолія не призначили (мова про голову НБУ Валерію Гонтареву і її першого заступника і потенційного наступника Якова Смолія. - Gazeta.ua)! Хоча, по суті, неважливо, хто буде після Гонтаревої. Важливо приятгти її до відповідальності, щоб наступники боялися повторювати її помилки", - упевнений політик.

Він наголосив: щоб припинити подібні махінації і зробити економічний ривок, необхідно йти на вибори і змінювати владу.

"Я впевнений, що 90 відсотків громадян вже сформували свою думку про нинішніх можновладців і не дозволять їм знущатися над країною в наступні роки. Треба йти на вибори - за рік повертати все на місце, а ще через рік - здійснювати ривок. Я вірю у злет України!" - резюмував Вадим Рабінович.

Зараз ви читаєте новину «На аферу з Приватбанком витратили 148 млрд, які належать народу - Рабінович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути