середа, 09 лютого 2022 12:27

На 27% зросли експортні відправлення Укрпошти. До яких країн українці найчастіше відправляють посилки

На 27% зросли експортні відправлення Укрпошти. До яких країн українці найчастіше відправляють посилки
"Укрпошта" за 2021 рік опрацювала та доставила до країн світу 4,7 млн кг експортних відправлень.Фото:Українська правда

"Укрпошта" збільшила обсяги експортних відправлень на 27% у 2021 році. Найчастіше українці минулого року відправляли посилки до США, Британії, країн ЄС, Канади, Австралії та Японії.

За попередніми даними, "Укрпошта" за 2021 рік опрацювала та доставила до країн світу 4,7 млн кг експортних відправлень, повідомляє ЦТС із посиланням на інформацію компанії.

"Хоча 2021 рік для міжнародної поштової логістики був дуже складним, тому що пасажирське авіасполучення, на жаль, не відновилося в достатньому обсязі, торік "Укрпошта" змогла втримати зростання експорту та майже на третину збільшила доставку експортних міжнародних відправлень. Завдяки партнерам – авіакомпанії Windrose Airlines продовжили чартерну програму в США та відправили до аеропорту Нью-Йорка 96 чартерних вантажних прямих рейсів Київ-Нью-Йорк. Доставку на інші напрямки нам забезпечило партнерство з 15 пасажирськими авіалініями", - зазначила директор департаменту міжнародних операцій компанії Юлія Павленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівницю Укрпошти підозрюють у крадіжці марок на майже 1 млн грн

Також повідомляється, що в рамках чартерної програми з авіакомпанією Windrose Airlines для "Укрпошти" виконуються рейси до США на літаках різної конфігурації, що забезпечують надходження 70% експортних відправлень без перезавантаження у транзитних аеропортах.

"Чартерна програма доповнює можливості транспортування на пасажирських рейсах. "Укрпошта" має партнерство з провідними авіакомпаніями, серед яких МАУ, Turkish Airlines, LOT, KLM, Lufthansa, AirBaltic", - додали в компанії.

Компанія використовує чотири аеропорти для відправки за кордон посилок – Бориспіль, Київ імені І. Сікорського, Львів імені Данила Галицького, Одеса. Вони щодня забезпечують до 30 рейсів із експортними відправленнями.

Зменшення безмитного ліміту до €100 призвело до стрімкого скорочення імпортних відправлень в Україну, зменшення доходів міжнародних поштових і міжнародних експрес-перевізників та активізації "сірих" схем ввезення товарів через кордон.
Верховна Рада 25 січня ухвалила зміни до Податкового й Митного кодексів, які підвищують ліміт вартості міжнародних посилок. Відтепер ліміт вартості міжнародних посилок становитиме €150 для отримання без сплати податків - ПДВ і мита.

Зараз ви читаєте новину «На 27% зросли експортні відправлення Укрпошти. До яких країн українці найчастіше відправляють посилки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути