середа, 19 грудня 2018 07:57

Україна домовилась з МВФ про нову програму на $3,9 млрд

  Перший транш буде виділено найближчим часом. Фото: УНІАН
Перший транш буде виділено найближчим часом. Фото: УНІАН

Рада директорів Міжнародного валютного фонду схвалила програму допомоги за новою програмою МВФ для України.

"Рішення Фонду є важливим сигналом про визнання нашого беззаперечного прогресу у макроекономічній стабілізації та доказом успіху в реформаторських зусиллях. Такі рішення провідних світових фінансових інституцій забезпечують сталість нашого впевненого руху і зміцнюють стійкість України на фоні складних внутрішніх і зовнішніх викликів", - заявив резидент України Петро Порошенко, пише ТСН.

Програма розрахована на 14 місяців, її загальний обсяг складе 3,9 млрд доларів США. Перший транш у розмірі 1,4 млрд доларів буде виділено Україні вже найближчим часом.

Україна розраховувала на ухвалення радою директорів Фонду рішення про відкриття нової 14-місячної програми підтримки економічної політики stand-by (SBA), яка замінить програму розширеного фінансування (EFF), затверджену в березні 2015 року, що завершувалася в березні 2019 року.

Програма stand-by обсягом близько $3,9 млрд допоможе Україні підтримувати макростабільність в період проведення президентських і парламентських виборів у 2019 році, коли у країні очікуються пікові виплати за зовнішнім боргом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні виділили велику суму грошей

Без програми Міжнародного валютного фонду інші канали не будуть фінансувати Україну. Про це сказав голова Нацбанку Яків Смолій в інтерв'ю VoxUkraine.

Зараз ви читаєте новину «Україна домовилась з МВФ про нову програму на $3,9 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути