четвер, 13 жовтня 2011 10:41

МВФ: Європейська криза підірве валютні ринки Азії

МВФ: Європейська криза підірве валютні ринки Азії

Ескалація боргової кризи Європи може спричинити розпродаж азіатських активів через скорочення іноземними банками кредитування в регіоні, підірвавши тим самим місцеві валютні ринки.

Про це йдеться в заяві Міжнародного валютного фонду (МВФ), повідомило агентство Bloomberg.

МВФ погіршив свій прогноз економічесного зростання Азії, що сповільнився починаючи з другого кварталу 2011 року, до 6,3% у порівнянні з прогнозованими в квітні цього року 6,8%. На думку організації, інфляційний тиск у регіоні як і раніше залишається високим.

"Ескалація фінансових потрясінь в єврозоні та спад в США можуть мати серйозні макроекономічні та фінансові зовнішні ефекти в Азії. З 2009 року інвестори з країн з розвиненою економікою накопичили суттєві позиції на азіатських ринках. Раптова ліквідація цих позицій може призвести до втрати довіри, і подальшого поширення "вірусу" на облігації, фондові, валютні та інші ринки", - зазначено в доповіді МВФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сорос написав листа європейській владі: Світова фінансова система розвалюється

Ризик чергового глобального економічного спаду змусив азіатських чиновників від Китаю до Індонезії обмежити економічне зростання за рахунок посилення фіскальних заходів або ослаблення витрат на позики.

Індекс акцій MSCI Asia Pacific впав на 16% в минулому кварталі, що стало найбільшим його зниженням з 2008 року.

У МВФ побоюються, що іноземні банки можуть продати свої азіатські активи, скоротивши кредитні лінії для регіону, якщо вони зіткнуться з великими втратами на внутрішніх ринках.

"Таке скорочення може мати значний вплив на азіатські країни. Вірус може перекинутися на азіатські валютні ринки, якщо торговельні позиції будуть ліквідовані. Втрати ліквідності на крос-валютних ринках, як в 2008 році, можуть бути особливо руйнівними і "заразити" банківське фінансування, тому що багато банків покладаються на цьому ринку на фінансування доларових активів", - вважають в МВФ.

Зараз ви читаєте новину «МВФ: Європейська криза підірве валютні ринки Азії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути