понеділок, 10 жовтня 2011 10:29

Європу відділяють від кризи кілька тижнів - британський прем'єр

Європу відділяють від кризи кілька тижнів - британський прем'єр

Британський прем'єр Девід Кемерон закликав європейських лідерів застосувати метод "великої базуки" для вирішення кризи в єврозоні, попередивши, що у ЄС залишилося всього кілька тижнів для запобігання економічній катастрофі.

В інтерв'ю Financial Times він закликав Німеччину і Францію подолати розбіжності та погодити до кінця року п'ять кроків, необхідних для подолання невизначеності навколо єврозони.

У тому числі він пропонує збільшити обсяг і можливості Європейського фонду фінансової стабільності, провести стрес-тести європейських банків, що викликають довіру інвесторів, і ухвалити план рекапіталізації банків, усунути невизначеність щодо майбутнього Греції, посилити роль МВФ у розв'язанні кризи.

Він також виступає за більш глибоку інтеграцію в єврозоні та зміцнення механізмів управління в ЄС.

Кемерон вважає, що європейські лідери повинні покінчити зі звичкою робити "трохи недостатньо, трохи з запізненням".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світова економіка може увійти в кризу вже наступного року - МВФ

На вихідних канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Ніколя Саркозі пообіцяли до кінця місяця фіналізувати всеосяжний пакет заходів з рекапіталізації європейських банків і констатували єдність підходів до цієї проблеми.

"До кінця місяця ми дамо відповідь на кризові проблеми", - сказав французький лідер.

Однак Меркель і Саркозі не повідомили подробиць щодо планованих ними заходів крім того, що обидва виступають за тіснішу інтеграцію в єврозоні, для чого буде потрібна зміна базових угод між країнами.

Глави держав і урядів Європи вже кілька тижнів ведуть двосторонні та багатосторонні переговори з питань про стабілізацію фінансового сектора.

Не зрозуміла і ситуація навколо Греції, що не змогла вийти на узгоджені параметри бюджетного дефіциту. Місія МВФ, ЄС і Європейського ЦБ за підсумками роботи в Афінах повинна представити свій звіт уже найближчими днями.

Зараз ви читаєте новину «Європу відділяють від кризи кілька тижнів - британський прем'єр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути