вівторок, 13 листопада 2012 08:37

Митниця не пропускає бензин трьох компаній - ЗМІ

Митниця не пропускає бензин трьох компаній - ЗМІ
Бензин "застряг" на Митниці. Фото: svit24.net

Проблеми з розмитненням нафтопродуктів в Україні виникли у Socar Energy Ukraine, КЛО та "Галнафтогазу" (мережа АЗС ОККО).

Офіційно представники компаній ситуацію не коментують, пише "Комерсант-Україна" в публікації "В Україну недолили бензину".

Але джерело видання в "Галнафтогазі" повідомило, що йдеться про невелику партію нафтопродуктів, розмитнення якої було затримано на тиждень, тоді як зазвичай паливо оформляється протягом двох-трьох днів.

"Із сотні імпортерів не менше половини зараз відчувають проблеми, тільки ніхто особливо не схильний говорити на цю тему, вважаючи за краще вирішувати ці складності індивідуально і без скандалів", - сказав директор роздрібної компанії з торгівлі нафтопродуктами "Донецькойлсервіс" Віктор Мартиросян.

Нагадаємо, що з 19 по 23 жовтня органи Держмитниці призупиняли оформлення імпортних бензинів. Тоді з цією проблемою зіткнулися ОККО, WOG, "Паралель", "Асі-ойл", КЛО та інші великі постачальники палива. Через деякий час митниця відновила оформлення, але тільки за попередніми деклараціями. Подібна схема створює певні труднощі для імпортерів нафтопродуктів в частині відшкодування ПДВ.

Джерело газети в Міненерго пов'язує дії митниці з проблемами з наповненням держбюджету.

"Виходячи з інформації, яку нафтотрейдери одержують від митниці, від відомства зажадали різко збільшити обсяг митних надходжень. І у відомстві чіпляються за кожну можливість, що дозволяє оформити вантажі за вищою ціною, щоб отримати більший ПДВ, а також за схемами, що дає можливість відшкодовувати податок на додану вартість якомога пізніше", - пояснив співрозмовник видання.

Нагадаємо, вчора "Ромпетрол-Україна" заявила, що нафтопродукти, імпортовані компанією, з початку листопада не можуть пройти митне оформлення в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Митниця не пропускає бензин трьох компаній - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути