понеділок, 12 листопада 2012 14:49

Імпортний бензин знову застряг на митниці. Південь України може залишитись без палива

Імпортний бензин знову застряг на митниці. Південь України може залишитись без палива
Держмитслужба спростовує інформацію про будь-які проблеми з бензином. Фото: avtoprodaga.com.ua

З початку листопада нафтопродукти, імпортовані ТОВ "Ромпетрол-Україна" (Одеса), не можуть пройти митне оформлення.

Про це повідомила прес-служба компанії.

"Ромпетрол-Україна" своєчасно здійснила передоплату на рахунку Держмитслужби за розмитнення і оплату податків. Митники виявили бажання зробити відбір проб з метою підтвердження якості бензину, але з невідомих причин не роблять цього і не приймають декларації, затягуючи процес митного оформлення палива", - цитує прес-служба генерального директора компанії Андрія Кузьменка.

За його словами, на Херсонській нафтобазі виникло затоварювання бензинами. Зокрема, там перебуває 10 тис. тонн преміального бензину А-95 виробництва НПЗ Petromidia (Констанца, Румунія), які досі не оформлені.

"У найближчі дні в Україну надійде ще два танкери з нафтопродуктами сумарним обсягом понад 20 тисяч тонн, які нікуди буде зливати", - додав Кузьменко.

/media/video/466635/1_466635.mp4

Компанія "Ромпетрол-Україна" висловлює стурбованість у зв'язку із затягуванням митного оформлення імпортованих нафтопродуктів.

"Забезпечення паливом південних регіонів під загрозою. Зрив графіка оптових поставок бензинів і дизпалива з Румунії може дестабілізувати роботу ряду операторів українського роздрібу", - прогнозує гендиректор "Ромпетрол-Україна".

Водночас, за даними Держмитслужби, зараз державна лабораторія перевіряє паливо Rompetrol на предмет правильності декларування.

"Декларацію у них взяли 7-го числа, зразки відібрано, йдуть дослідження", - повідомили в прес-службі відомства.

Нагадаємо, опитування нафтотрейдерів минулого тижня, показало, що органи Державної митної служби знову затримали оформлення бензинів для окремих імпортерів. Зокрема, затримки з оформленням торкнулися компаній Socar Energy Ukraine і "КЛО".

Раніше, органи Держмитслужби призупиняли оформлення імпортних бензинів з 19 по 23 жовтня. Тоді з проблемою зіткнулися ОККО, WOG, "Паралель", "Асі-ойл", "КЛО", інші великі постачальники палива.

На думку Асоціації операторів ринку нафтопродуктів України, затримки в оформленні імпортних бензинів можуть створюватися для подальшого впровадження на ринок спецімпортера, що володіє ексклюзивним правом оформлення на митниці.

Держмитслужба спростовує інформацію про будь-які проблеми, пов'язані з процедурою митного оформлення імпортованих у країну бензинів.

Зараз ви читаєте новину «Імпортний бензин знову застряг на митниці. Південь України може залишитись без палива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути