понеділок, 28 січня 2013 17:23

Мін'юст придумав "покращення" для бізнесу

Мін'юст придумав "покращення" для бізнесу
Фото: mignews.com.ua

Міністерство юстиції запропонувало вилучити з Податкового кодексу положення, які визначають бланки марок акцизного податку, торгові патенти, свідоцтва платника єдиного податку документами суворого обліку (звітності).

Відповідний законопроект з метою громадського обговорення опубліковано на сайті Мін'юсту.

Передбачається, що у результаті вилучення із законодавства указаних положень будуть усунуті норми, які безпідставно ускладнюють ведення бізнесу.

Законодавча ініціатива обґрунтовується тим, що виготовлення бланків документів суворого обліку є витратною процедурою. Вартість відповідного документа та бланків, а також вартість послуг, яка включає видачу таких документів, є причиною безпідставного стягнення додаткових коштів та ускладнень при веденні бізнесу.

"При цьому, відповідні витрати нерідко є невиправданими, оскільки не гарантують співмірного захисту від протиправних посягань на права чи власність кінцевого споживача. Крім того, існування бланків суворого обліку провокує виникнення корупційних ризиків", - зазначив Мін'юст.

Планується, що вилучення із законодавства відповідних положень дозволить здешевити вартість бланків необхідних документів та зменшити плату за надання адміністративних послуг. Крім того, будуть зменшені корупційні ризики та причини для безпідставного стягнення додаткових коштів з суб'єктів підприємницької діяльності.

У разі ухвалення законопроекту передбачається базове відстеження його результативності - через два роки з дня введення в дію, а також періодично - раз на три роки.

Зараз ви читаєте новину «Мін'юст придумав "покращення" для бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути