пʼятниця, 15 березня 2019 12:35

МХП у 2018 році сплатив до місцевих бюджетів приблизно 1,3 млрд грн податків

Підрозділи агропромислового холдингу МХП сплатили до місцевих бюджетів за підсумками 2018 року майже 1,3 млрд грн податків, з яких близько 87% на суму понад 1,1 млрд грн у вигляді податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Велика частина перерахованого ПДФО підприємствами МХП залишається в розпорядженні районних бюджетів та бюджетів об'єднаних громад і є бюджетоутворювальним для них податком.

"МХП, що дотримується принципів прозорості, соціальної відповідальності та підтримки громад у регіонах присутності підприємств, робить величезний внесок у розвиток територій присутності як один з найбільших національних платників податків і роботодавців. 1,3 млрд грн - це та практична відчутна користь, яку отримують регіони і громади від діяльності свого найпотужнішого соціального партнера - локальних підрозділів холдингу МХП. Реформування місцевих фінансів, яке залишило на місцях фінансовий ресурс у вигляді значної частини сплачених бізнесом податків, перетворило регіональні підрозділи МХП в бюджетоутворюючі підприємства на місцях. Вони надають громадам реальний фінансовий фундамент для їх активного розвитку і ресурс для поновлення місцевої інфраструктури", - відзначили в компанії.

Найбільші виробничі локації МХП, розташовані у Вінницькій, Київській, Черкаській, Дніпропетровській, Сумській, Львівській, Хмельницькій, Волинській та інших областях сплатили 1,3 млрд грн податків, з яких значна частина - 1,1 млрд грн - це податок на доходи фізичних осіб (ПДФО). Ці дані свідчать про високі стандарти прозорості трудових відносин, "білу" заробітну плату співробітників підприємств МХП на місцях, яка перевищує середні показники в областях присутності. Крім того, кожен співробітник отримує суттєвий соціальний пакет у вигляді трансферу до робочого місця і додому, можливість користуватися службовим житлом і пільговим харчуванням.

  Скільки податків МХП сплатив в основних регіонах присутності
Скільки податків МХП сплатив в основних регіонах присутності

Дані МХП, в таблиці наведені значення за ключовими виробничими регіонами, рядок "Усього" включає показники всіх регіонів присутності холдингу. Дані отранжовано за обсягом сплати податків в 2018 році. * - на підконтрольній Україні території регіону.

Як відзначили в холдингу, випереджаюче зростання відрахувань ПДФО, яке перевищує темпи зростання податкових відрахувань, пов'язане з розширенням виробництв і підвищенням оплати праці. В середньому у всіх регіонах присутності МХП рівень сплати ПДФО його підрозділами збільшився 2018 року майже на 34% в порівнянні з показниками за 2017 рік.

Найвищу динаміку, що свідчить про зростаючу роль холдингу в формуванні локальних бюджетів у регіонах присутності, продемонстрували підрозділи МХП у Вінницькій області - зростання сплати ПДФО в 2018 році майже на 42%, а також Черкаська - близько 36,5%, і Львівська - майже 33 %. Регіональні підрозділи МХП, що є найбільшими виробничими майданчиками холдингу в Вінницькій, Київській і Черкаській областях, також стали і найбільшими платниками податків в структурі холдингу, які за підсумками 2018 року сплатили податки і збори на загальну суму 392, 297 і 285,5 млн грн відповідно.

Як повідомлялося раніше, за підсумками 2018 року обсяг сплати податків і зборів підприємствами Групи МХП перевищив 3,2 млрд грн без урахування ПДВ, що на 48% більше від показників 2017 року. Також значні кошти в сумі понад 200 млн грн МХП у 2018 році направив на інвестиції в розвиток територій присутності: розвиток соціальної інфраструктури - дитячі сади і школи, проекти в сфері розширення доступності медицини на місцях, а також на розвиток інфраструктури сіл, на підтримку локального підприємництва, реконструкцію та будівництво місцевих доріг.

Зараз ви читаєте новину «МХП у 2018 році сплатив до місцевих бюджетів приблизно 1,3 млрд грн податків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути