середа, 17 серпня 2011 11:44

Металургійні активи Пінчука купує російський бізнесмен - ЗМІ

Металургійні активи Пінчука купує російський бізнесмен - ЗМІ

"Ренова" російського бізнесмена Віктора Вексельберга почала переговори про купівлю металургійних активів групи EastOne, що належить Віктору Пінчуку - зятю колишнього президента України Леоніда Кучми.

Про це, посилаючись на близькі до переговорів джерела, повідомляє газета "Коммерсант" (№ 151 (4692), 17.08.2011) у публікації Романа Асанкіна, Дениса Скоробогатька та Олександра Черновалова "Віктору Вексельбергу сплавляють українські заводи".

За словами співрозмовників газети, EastOne виставила на продаж приналежну їй 25%-у частку в декількох, переважно офшорних, компаніях, які володіють Нікопольським заводом феросплавів (НЗФ, Дніпропетровська область), Запорізьким заводом феросплавів (ЗЗФ) і Стахановським заводом феросплавів (СЗФ,Луганська область), а також двома гірничо-збагачувальними комбінатами в Дніпропетровській області - Орджонікідзевським і Марганецьким.

Переговори від імені продавця веде інвесткомпанія Rothschild, повідомили джерела видання. Головне для покупця - вибудувати відносини з контролюючими акціонерами заводів і ГЗК - групою "Приват" українських бізнесменів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Загальна потужність НЗФ, ЗЗФ і СЗФ - 2,1 млн т феросплавів на рік, ОГЗК і МГЗК постачають для них концентрат. Для порівняння: сукупний обсяг виробництва феросплавів російськими підприємствами становить 1,3-1,4 млн т, зазначила газета.

НЗФ - найбільший з п'яти активів EastOne. За обсягами виробництва марганцевих феросплавів (1,2 млн т) він посідає друге місце в світі. Вексельберг уже намагався купити частку в заводі у Пінчука в 2005 році, проте тоді це йому не вдалося, нагадало видання.

Сума можливої ??операції поки не відома. За оцінками аналітиків, блокуюча частка в українських активах може обійтися Вексельбергу в суму від $ 600 млн до $ 1,5 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Металургійні активи Пінчука купує російський бізнесмен - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути