понеділок, 02 липня 2018 15:16

Маршрутників зобов'яжуть вказувати вільні пільгові місця на табло

Маршрутників зобов'яжуть вказувати вільні пільгові місця на табло
Законопроект не містить вимог до трамваїв, тролейбусів та інших видів громадського транспорту. Норми прописані для автобусів та маршруток. Фото: galinfo.com.ua

В Україні на всіх автобусах і маршрутках можуть з'явитися спеціальні табло, де вказуватимуть кількість вільних місць для безкоштовного проїзду пільговиків.

Відповідний законопроект у Верховній Раді зареєстрував нардеп Максим Микитась. Щоправда він не вказав, чи це буде електронне табло, чи проста картонка, пише ubr.ua.

Крім того, законопроектом передбачено посилити відповідальність за безпричинну відмову перевозити пільговиків з нинішніх 8-10 неоподатковуваних мінімумів - від 136-170 грн до 300-5100 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від 60 грн: скільки грошей отримають пільговики на проїзд

Штраф загрожуватиме автопаркам, які випускатимуть техніку без необхідних табло. Щоправда автор не передбачив жодної відповідальності за некоректно зазначену на ньому інформацію.

Крім того, законопроект не містить вимог до трамваїв, тролейбусів та інших видів громадського транспорту.

У Києві можуть відтермінувати подорожчання проїзду до 8 грн у громадському комунальному транспорті з 14 липня. 13 червня на засіданні комісії Київради з питань транспорту підтримали проект рішення про заборону підвищення тарифів до впровадження єдиного квитка. Також до проведення незалежного публічного аудиту Київського метрополітену і Київпастрансу.

Зараз ви читаєте новину «Маршрутників зобов'яжуть вказувати вільні пільгові місця на табло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути