Ексклюзиви
вівторок, 19 грудня 2017 21:10

Майстер виготовляє унікальні столи з поперечних зрізів деревини
5

Стіл з поперечного зрізу деревини
Фото: надане Олексієм Скочко
Унікальні столи були представлені на виставці "Всі. Свої"
Сировина - прикоренева частина, з якої виготовляють столи
Процес виготовлення столу з поперечного вирізу дерева
Стіл покритий епоксидною смолою

Юрист Олексій Скочко півтора роки виготовляє унікальні столи. У власну справу вклав близько 100 тис. грн. Гроші витратив на матеріали та доставку деревини.

"Мене захоплює візерунок річних кілець, який відкривається на поперечному зрізі дерева. Його, мабуть, можна порівняти з відбитками пальців. Річні кільця дозволяють вирахувати вік дерева. Зазвичай ми користуємося столами з повздовжніх перерізів, тому звикли бачити одноманітну фактуру", – розповів Gazeta.ua Олексій Скочко.

Основний час майстер працює у сфері юриспруденції. Це дає основний дохід, що дозволяє фінансувати хобі.

"Мій перший проект — світильники з дерева. У процесі виготовлення зрозумів, що менше, ніж за тисячу доларів продавати такий виріб не цікаво. Однак клієнтів, які можуть купити світильник за таку суму, мало. Тепер працюю лише зі столами великих розмірів із поперечних зрізів дерева", - каже Олексій.

У команді двоє людей.

"Партнер в основному займається маркетингом. Я відповідаю за весь цикл виробництва. Виконую зварювальні, малярні, шліфувальні роботи. Сировину шукаю самостійно. Друзі часто підказують місця, де бачили зрізані дерева. Цікавить саме прикоренева частина. Такого матеріалу багато, тому спеціально зрізати дерева не потрібно", - коментує майстер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнес на чохлах для валіз: як заробляти на товарах для подорожей

Олексію довелося власноруч побудувати пилораму. Адже не знайшов місця, де б міг впоперек розпилювати дерево більше метра в діаметрі. На будівництво пилорами витратив близько півроку.

"Крім цього збудував великий станок, де зрізи дерева варяться в лляній олії. Виварений стіл вже не змінює своїх фізико-хімічних властивостей під впливом вологи і температури. Необхідно близько 100 літрів олії, щоб обробити один стіл. Тому це додаткова опція для клієнтів, які хочуть мати сімейну реліквію, а не звичайний обідній стіл", - додає Олексій.

"Перші мої спроби — це сім зрізів, з яких лише три вдалі. З них виготовив масивні журнальні столи діаметром до 120 сантиметрів. Зараз працюю над виготовленням високих обідніх. Маю тринадцять зрізів діаметром до 125 сантиметрів. Столи діаметром 75 сантиметрів коштують від 15 тисяч гривень. Середня ціна обіднього столу, покритого епоксидною смолою, 25 тисяч гривень. Попитом користуються столи з масивними металевими ніжками і дзеркальним покриттям", - каже юрист.

До Нового Року запрацює інтернет-магазин з продажу столів.

"Відкриття сайту і забезпечення стабільних продажів в Україні – першочергові завдання, які ставимо перед собою. Також плануємо вийти на міжнародний ринок, там зовсім інший порядок цін на такі вироби. Наприклад, ніжки, якими комплектуємо столи, коштують близько $ 1600. При цьому, в Україні пропонуємо весь стіл купити за $ 1000", - ділиться Олексій Скочко.

Анна Степанченко у декреті навчилась вручну робити вітальні листівки, запрошення чи подарункові конверти. Всі матеріали купує в інтернеті оптом. Це різні види паперу, квіти, стрази, бусинки, стрічки, силіконовий пістолет. За вечір майстрині вдається виготовити 10 листівок. Одну оцінює від 25 до 40 грн. Вартість залежить від складності. Клієнтів шукає в інтернеті.

Зараз ви читаєте новину «Майстер виготовляє унікальні столи з поперечних зрізів деревини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути