понеділок, 23 липня 2012 09:55

Літак Ан-70 будуть збирати в Казані

Літак Ан-70 будуть збирати в Казані
Все йде до того, що Ан-70 робитимуть у Казані, каже В'ячеслав Богуслаєв. Фото: alternathistory.org.ua

Військово-транспортний літак Ан-70 будуватимуть для Міноборони РФ у Казані.

Так вважає голова ради директорів АТ "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв.

"Все йде до того, що Ан-70 робитимуть у Казані, де завжди будували важкі військові літаки. Думаю, найсерйозніше рішення щодо цього вже прийнято", - сказав він журналістам у неділю.

За його словами, міністр оборони РФ недавно підтвердив йому, що Казань визначена місцем будівництва Ан-70.

"Я теж вважаю, що тільки Казань здатна впоратися з цим завданням без шкоди для інших програм", - зазначив Богуслаєв.

Раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров дав доручення профільним відомствам забезпечити відпрацювання всіх фінансових і технічних аспектів кооперації з РФ в програмі створення та виробництва військово-транспортного літака Ан-70.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія Ахметова збільшила прибуток до оподаткування в 2,4 разу

У серпні 2009 року Київ і Москва домовилися про співпрацю в забезпеченні створення, спільного серійного виробництва та поставок в експлуатацію оперативно-тактичного військово-транспортного літака Ан-70 і транспортного літака Ан-70Т з двигунами Д-27.

Проект Ан-70 входить до держпрограми озброєнь РФ до 2020 року, держоборонзамовлення російської сторони на Ан-70 становитиме 60 машин.

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв 9 червня прийняв рішення про будівництво заводу з виробництва Ан-70 на потужностях Казанського авіаційного виробничого об'єднання (КАПО) і доручив підготувати пропозиції Україні щодо кооперації в програмі до засідання міжурядового комітету з торгово-економічного співробітництва міждержавної українсько-російської комісії .

Питання серійного виробника Ан-70 з російської сторони довгий час залишалося відкритим. У числі можливих варіантів спочатку називалося ЗАТ "Авіастар-СП" (Ульяновськ), потім перевага була віддана ВАТ "ВАЛТ" (Воронеж).

За своїми характеристиками Ан-70 перевершує наявні сьогодні аналоги, включаючи європейський А400М, в порівнянні з яким у Ан-70 удвічі нижча вартість покупки і експлуатації. Максимальна вантажопідйомність Ан-70 47 тонн, заявлена ??А400M - 37 тонн, об'єм вантажної кабіни Ан-70 - 425 куб.м, A400M - 340 куб.м. Вартість А400М становить на сьогоднішній день 145 млн євро, вартість Ан-70 - $67 млн.

Зараз ви читаєте новину «Літак Ан-70 будуть збирати в Казані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути