Ексклюзиви
четвер, 17 листопада 2011 10:40

Ліквідовано фірму, що продала Януковичу "Межигір'я"

Ліквідовано фірму, що продала Януковичу "Межигір'я"

Господарський суд Запорізької області ухвалив рішення ліквідувати компанію-банкрут Медінвесттрейд, з якої в 2007 році почалася приватизація урочища "Межигір'я" - місце проживання президента Віктора Януковича.

Як стало відомо "Делу", процедура банкрутства і подальша ліквідація Медінвесттрейда стали наслідком звернення до суду компанії Ель ЛТД.

Ця фірма у 2009 році надавала Медінвесттрейду інформаційно-консультаційні послуги в сфері маркетингу, проте їх вартість у розмірі 100 тис. грн клієнтом так і не була оплачена. Неплатоспроможним Медінвесттрейд став через короткий час після великої угоди з продажу нерухомості в урочищі "Межигір'я".

Нагадаємо, влітку 2007 року Кабмін тодішнього прем'єр-міністра Віктора Януковича передав комплекс відпочинку "Пуща-Водиця", де розташована держрезиденція "Межигір'я", до статутного фонду держкомпанії "Надра України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович заборонив літати над "Межигір'ям"

У свою чергу національна компанія у вересні того ж року уклала договір міни з фірмою Медінвесттрейд. Обмін полягав у тому, що держава передає приватній фірмі все нерухоме майно на території "Межигір'я" (по суті, резиденцію в комплексі), а натомість отримує дві нежилі будівлі в Києві за адресою Паркова дорога, 3 і Паркова дорога, 5-7.

Через два місяці - в листопаді 2007 року - компанія Медінвесттрейд продала резиденцію "Межигір'я" іншій маловідомій фірмі під назвою "Танталіт", яка володіє комплексом по сьогоднішній день.

За даними "Української правди", вартість операції становила 89 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яворівський впевнений: рано чи пізно Янукович вилетить зі свого золотого унітазу

Однак в 2011 році - у фірми вже не було ні копійки. Як йдеться у визначенні Господарського суду Запорізької області, який виніс рішення про ліквідацію Медінвесттрейда, "вимоги ініціюючого кредитора в суму 101 236,00 грн залишилися не погашеними, у зв'язку з відсутністю майна та грошових коштів у підприємства-банкрута".

У вересні 2011 року суд затвердив звіт ліквідатора, а також ліквідаційний баланс банкрута.

Враховуючи, що у банкрута не залишилося майна для здійснення своєї підприємницької діяльності, суддя ухвалив рішення ліквідувати компанію і припинити провадження у справі про банкрутство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковича викликали у суд по справі "Межигір'я"

За рішенням суду була проведена державна реєстрація припинення підприємницької діяльності банкрута ТОВ "Медінвесттрейд".

Судовий позов про банкрутство Медінвесттрейда компанія Ель ЛТД подала ще на початку 2010 року. Спочатку сума претензій становила 565 тис. грн, проте пізніше був поданий новий позов з претензіями на 100 тис. грн.

Саме остання скарга стала підставою для ліквідації Медінвесттрейда. Згідно з даними відкритих джерел, фірма Ель ЛТД зареєстрована в Кіровоградській області і займається деревообробкою, розпилюванням, струганням деревини.

Зараз ви читаєте новину «Ліквідовано фірму, що продала Януковичу "Межигір'я"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути