вівторок, 19 квітня 2011 15:02

Курс євро знову пішов догори, долар трохи подешевшав

Курс євро знову пішов догори, долар трохи подешевшав

Євро відновив зростання в парах з доларом та ієною, оскільки увага інвесторів переключилася з повідомлень про зниження прогнозу кредитного рейтингу США агентством Standard & Poor's на позитивні статдані з Німеччини та розміщення казначейських векселів Греції.

Курс євро виріс до 13:45 за київським часом у вівторок до $ 1,4284 з $ 1,4235 на закритті попередньої сесії в Нью-Йорку.

За євро дають 117,89 ієни проти 117,66 напередодні. Долар подешевшав до 82,53 ієни з 82,66 ієни за підсумками торгів у понеділок.

Темпи зростання виробничої активності в Німеччині несподівано прискорилися в квітні, про що свідчать дані індексу менеджерів закупівель (PMI), опублікованого у вівторок. Індикатор, що розраховується Markit Economics, піднявся до 61,7 пункту в цьому місяці в 60,9 пункту в березні, повідомляє агентство Bloomberg. Значення показника вище 50 пунктів свідчить про зростання активності у виробничому секторі.

Ринки розраховують на подальше підвищення процентної ставки Європейського центрального банку на тлі сильних статданих.

Греція у вівторок успішно розмістила казначейські векселі з терміном обігу 13 тижнів на 1,625 млрд євро, незважаючи на те, що прибутковість її дворічних облігацій вперше в історії перевищила 20% річних.

Зараз ви читаєте новину «Курс євро знову пішов догори, долар трохи подешевшав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути