пʼятниця, 13 травня 2011 09:09

Курс долара виріс відносно майже всіх активно торгованих валют

Курс долара виріс відносно майже всіх активно торгованих валют

Курс євро до долара і японської ієни у п'ятницю знижується на тлі зростання прибутковості US Treasuries в очікуванні сильних даних про споживчу довіру в США. За підсумками тижня долар, ймовірно, зросте щодо 12 з 16 найбільш активно торгованих валют світу.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Сьогодні до 8:30 курс євро до американської валюти опустився до $ 1,4223 у порівнянні з $ 1,4246 на закриття ринку в четвер, коли його вартість падала до мінімальних з 1 квітня $ 1,4124.

У парі з ієною євро подешевшав до 114,59 з 115,31.

Долар знизився щодо японської нацвалюти з 80,94 до 80,59 ієни.

"Буде обговорюватися поступове скорочення монетарного стимулювання в США у міру відновлення країни в наступні кілька місяців, хоча й більш повільними темпами. Я очікую зростання курсу долара", - зазначив президент Gaitame.com Research Institute Ltd. Дайсаку Уено.

Ієна дорожчає, тому що жорсткість грошово-кредитної політики в Китаї призвела до падіння ринків акцій і підвищення попиту на валюти "тихої гавані".

Народний банк Китаю в четвер оголосив про посилювання нормативів резервування з 18 травня на 0,5-процентного пункту.

Доларовий індекс, що відслідковує динаміку курсу долара до валют шести основних торговельних партнерів США, виріс на 0,3% - до 75,382 в п'ятницю. З початку тижня показник піднявся на 0,7%.

Передбачається, що індекс довіри споживачів до економіки США, що розраховується університетом Мічігану, виріс у поточному місяці до 70 пунктів з 69,8 пункту в квітні. Попереднє значення індексу буде оприлюднено сьогодні о 16:55.

Зараз ви читаєте новину «Курс долара виріс відносно майже всіх активно торгованих валют». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути