пʼятниця, 12 квітня 2024 21:35

Кубраков заявив про випробування третього рівня захисту енергооб'єктів

Кубраков заявив про випробування третього рівня захисту енергооб'єктів
Міністр Олександр Кубраков сказав про випробування третього рівня захисту енергооб'єктів. Фото: Facebook.com/Ministry.for.restoration

Повністю захистити енергооб'єкти можна лише третім рівнем захисту - це будівництво нових підстанцій занурених під землю.

Про це заявив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков в ефірі телемарафону, повідомили "РБК-Україна".

"Це набагато більш складніше. Ми це розробили спільно з Генштабом. Їх військові інженери розробили ці конструкції, чотири країни-партнери надіслали своїх інженерів і ті з самого початку приймали участь у розробці. Це Велика Британія, США, Німеччина і Японія", - сказав Кубраков.

Міністр заявив, що наразі випробування такого захисту було завершено і воно повністю підтверджує, що такі конструкції можуть захистити від ракет будь-якого типу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нідерланди виділили мільярд євро на зброю для України. Ще €400 млн - на відбудову

Цього року енергетична система України краще підготовлена до російських атак, сказав Кубраков.

За словами міністра, фокус захисту був на другому рівні - від безпілотників типу Shahed. Від безпілотників вдалось захистити більшість об'єктів, сказав Кубраков.

"Декілька областей, які зараз піддаються найбільшим атакам - вони живляться саме шляхом трансформаторів, які захищені другим рівнем захисту. Тобто на ці конструкції вже були не одні атаки і вони витримали їх і я сподіваюсь що і надалі будуть витримувати захист", - сказав міністр.

Російські ракети і дрони вранці завдали значних пошкоджень українським електростанціям. В цьому році це вже третя масована атака на українську генерацію, повідомило Укренерго.

Укренерго закликало українців у вечірні години з 19:00 до 22:00 не вмикати потужні електроприлади або користуватись ними по черзі.

Зараз ви читаєте новину «Кубраков заявив про випробування третього рівня захисту енергооб'єктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути