середа, 03 червня 2020 11:30

Хто з членів уряду заробив найбільше, а хто найменше за минулий рік

Хто з членів уряду заробив найбільше, а хто найменше за минулий рік
Найбільше заробив за 2019 рік віцепрем'єр, міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков. Фото:pixabay

Віцепрем'єр, міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков є найбагатшим членом нинішнього уряду.

За минулий рік він заробив 63,8 млн грн, повідомляє "Слово і Діло".

Резніков отримав 19,6 млн грн зарплати, 367,5 тис. грн зарплати за сумісництвом, майже 30 тис. грн страхових виплат, близько 1,5 млн грн гонорарів. Також посадовець зберігав 300 тис. євро готівкою та різні суми в гривнях і валюті на банківських рахунках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прессекретар президента заробила за рік майже мільйон гривень

Доходи міністра розвитку економіки Ігоря Петрашка становили 53,4 млн грн. Минулоріч він отримав 13,7 млн грн зарплати, понад 75 тис. грн відсотків, 1,7 млн грн доходу від відчуження рухомого майна. Також Петрашко задекларував значні суми готівкою і на рахунках.

Трохи більше 20 млн грн становив особистий дохід міністра розвитку громад Олексія Чернишова й глави МОЗ Максима Степанова. Дохід міністра внутрішніх справ Арсена Авакова за 2019-й - 14,9 млн грн.

7,6 млн грн особистий дохід за минулий рік прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. Він отримав 2,2 млн грн зарплати від Бурштинської ТЕС, майже 230 тис. грн зарплати від Івано-Франківської обладміністрації, 925,5 тис. грн зарплати за сумісництвом. Також у нього є 155 тис. дол. готівкою і рахунок у банках.

Найнижчий дохід на 2019 рік у міністра фінансів Сергія Марченка - всього 300 тис. грн, це зарплата і пенсія.

Голова Служби безпеки Іван Баканов оприлюднив декларацію за 2019 рік, яка раніше була засекречена. У декларації є інформація про доходи. Однак там не записана іспанська фірма, в якій Баканов з 2015 року і дотепер обіймає керівну посаду. Йдеться про Nueva Tierra Verde Sociedad Limitada.

Зараз ви читаєте новину «Хто з членів уряду заробив найбільше, а хто найменше за минулий рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути