вівторок, 08 листопада 2011 09:57

Криза у Європі підігріває вартість нафти: Ціна на неї наближається до максимуму

Криза у Європі підігріває вартість нафти: Ціна на неї наближається до максимуму

Ціна на нафту WTI під час торгів вранці у вівторок коливається біля підсумкової позначки попередньої сесії, коли було зафіксовано підвищення до максимуму за три місяці.

Як повідомляє агентство Bloomberg, інвестори чекають розвитку подій в Європі, де політики відчайдушно намагаються знайти вихід з боргової кризи,а також розраховують більше дізнатися про перспективи зростання попиту після отримання в середу свіжих даних Міненерго США про обсяг запасів вуглеводнів в країні минулого тижня.

Вартість грудневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 6:25 піднялася на $ 0,06 (0,06%) щодо рівня 4 листопада - до $ 95,58 за барель.

За підсумками торгів у вівторок цей контракт подорожчав на $ 1,26 - до $ 95,52 за барель, максимуму з 29 липня. За минулі 12 місяців ціни на нафту піднялися на 4,6%.

У Греції правляча партія ПАСОК і опозиція продовжують переговори про склад уряду національної єдності, про формування якого на вихідних домовилися нинішній прем'єр-міністр, соціаліст Георгіос Папандреу, і лідер опозиції Антоніс Самарас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повзуча девальвація опускатиме долар відносно євро - експерт

Грецький парламент повинен буде схвалити ще ряд непопулярних економічних заходів, включаючи звільнення працівників держсектора, щоб виконати умови отримання другого пакета фінансової допомоги. Угода двох провідних політичних партій країни покликане подолати кризу, котрий погрожував підірвати зусилля Євросоюзу із запобігання поширення боргової кризи.

В Італії у вівторок уряд представить у парламенті звіт про виконання бюджету в 2010 році. Експерти побоюються, що італійський уряд втратить підтримку парламентської більшості, що може спричинити за собою дострокові парламентські вибори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Антонов" хоче створити спільне підприємство з росіянами

"Є потенціал для поліпшення ситуації в Греції та Італії, можливо, обом країнам вдасться прийти до внутрішнього консенсусу для прийняття якихось конструктивних рішень з метою підвищення економічної стабільності", - зазначив аналітик CMC Markets Рік Спунер.

Запаси нафти на терміналі Кушинг в штаті Оклахома, де зберігаються фізичні обсяги нафти, що забезпечують ф'ючерси на NYMEX, впали за минулий тиждень на 1,32 млн барелів (4,4%) - до 28,3 млн барелів, свідчать дані DigitalGlobe Inc.

Зараз ви читаєте новину «Криза у Європі підігріває вартість нафти: Ціна на неї наближається до максимуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути