Ексклюзиви
понеділок, 12 січня 2015 20:15

Кремль запропонував Фірташу перекласти борги його компаній на український бюджет

Кремль запропонував Фірташу перекласти борги його компаній на український бюджет
Фото: glavcom.ua

Представники Кремля запропонували українському олігарху Дмитру Фірташу, який зараз знаходиться у Відні (Австрія), списати борги його компаніям у розмірі 800 млн доларів з одночасним перекладом даної заборгованості на центральне український уряд і бюджет.

Про це пише у французькому виданні "Le Point" українець сирійського походження Харес Юсеф. Журналіст, який давно знайомий з Фірташем, став випадковим свідком телефонної бесіди українського олігарха з представником російської сторони.

"Українському олігарху було зроблено вигідну пропозицію: повернути куплений Фірташем газ у власність "Газпрому", щоб вписати цей газ у борг Києва, натомість з Фірташа буде списаний борг за кредитом у розмірі 800 млн доларів, який слід погасити найближчим часом", - розкриває автор публікації подробиці запропонованій Кремлем схеми.

Юсеф зазначив, що у опального олігарха могли бути особисті мотиви для зведення рахунків з новою українською владою подібним способом: новий уряд забрав з підземних сховищ газ, що належав Фірташу, крім того, Київ не заступився за нього, коли у Фірташа виникли проблеми з американським правосуддям.

"Я ніколи не думав, що одного дня можу опинитися в подібній ситуації, - прокоментував своє рішення Фірташ, - З одного боку, у моєї компанії цей величезний борг, який потрібно погасити в найближчі дні. З іншого боку, моя країна. Я, передусім, патріот. Які б біди мені принесло те чи інше уряд моєї країни, я ніколи не скину цей тягар з моїх плечей. Я відмовився від пропозиції Путіна".

Дмитро Фірташ також зазначив, що останнім часом в Україні розгорнута активна інформаційна кампанія, основна мета якої - послабити його позиції і відібрати бізнес в інтересах нових дійових осіб української політики.

"Є кліка, якій необхідна вся ця галас, щоб послабити мене і вкрасти мій бізнес. Але це не зайде надто далеко. Я буду захищатися, як звичайно, і я здобуду перемогу. Моя країна - це моя країна, це святе, - розповідає Фірташ Харесу Юсефу, - Ти прекрасно знаєш, що у мене є кошти, щоб допомогти моїй країні вийти з цього маразму і звільнитися від Росії. Ця історія з газом... Що б не сталося, я залишаюся і буду вірним моїй країні".

Зараз ви читаєте новину «Кремль запропонував Фірташу перекласти борги його компаній на український бюджет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути