неділя, 22 березня 2020 21:10

Коронавірус: як пандемія впливає на торгівлю

Коронавірус: як пандемія впливає на торгівлю
Через карантин люди все частіше замовляють доставку готової їжі чи продуктів онлайн. Фото: pixabay.com

Протягом останнього тижня 9% українців стали частіше користуватися послугами доставки їжі. Це пов'язано з поширенням коронавірусу і запровадженням карантину.

Ще 53% опитаних кажуть, що менше почали вживати їжі поза домом, пише rau.ua.

Подібне відбувається в усьому світі. Наприклад у Франції, Італії, Іспанії та Австралії онлайн продажі зросли на 87-45%. Жителі країн Балтії стали на 5% більше замовляти доставку їжі. Раніше послугами доставки частіше користувалися, коли купували косметику, електроніку чи побутову техніку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали продукти, які найбільше подорожчали через паніку

Крім того, активною стає аудиторія 50+. У даному сегменті інтернет-гігант Alibaba зафіксував зростання продажів у чотири рази.

Також зростають продажі локальних постачальників. Це стосується молочних продуктів, напоїв, заморожених продуктів і кондитерських виробів. Адже є ризики з поставками імпортних продуктів.

В Україні карантин запровадили з 12 березня до 3 квітня. На цей час закрили всі навчальні заклади, розважальні центри, ресторани та метро. Працюють продуктові магазини, аптеки, АЗС та банки. З 16 березня Україна на 2 тижні закрила кордон для іноземних громадян. Також уряд вирішив скасувати авіа-, залізничне та автобусне сполучення між містами та областями України. Руху власних авто не обмежують.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус: як пандемія впливає на торгівлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути