четвер, 04 лютого 2021 19:53

Коломойський програв суд проти України на $6 млрд

Коломойський програв суд проти України на $6 млрд
Коломойський, Боголюбов та Палиця намагались отримати $6 млрд від України. Фото: "Українська правда"

Україна перемогла в Стокгольмському арбітражі в суперечці з Ігорем Коломойським, Геннадієм Боголюбовим та Ігорем Палицею.

Вони намагалися відсудити у держави $6 млрд, повідомив міністр юстиції Денис Малюська у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойський шантажує країну

"Після майже 6 років судового процесу арбітраж повністю їм відмовив. Для кращого розуміння масштабу вимог: офшорні компанії намагалися стягнути з держави суму, яка перевищує усі витрати держави на освіту та науку 2021 року або ж становить приблизно половину витрат держави на виплату пенсій. Винесення рішення Стокгольмським арбітражем кілька разів відкладалося. Відчувалося, що позивачі щось підозрюють та затягують процес. Але тепер це сталося – арбітраж визнав відсутність своєї юрисдикції. Коломойський, Боголюбов та Палиця отримали 0 доларів США, а не 6 мільярдів", - повідомив він.

Фірми-акціонери нафтовидобувної компанії Укрнафта звинувачують державу в порушенні своїх прав та незаконному вилученні їхніх інвестицій. Зокрема, $2,063 млрд хочуть за втрату дивідендів — частини прибутку підприємства, що виплачується його акціонерам. Також вимагають $932 млн штрафних санкцій і $1,679 млрд — за втрату вартості акцій.

Претензії надіслали до Мін'юсту після прийняття позову до розгляду Стокгольмським арбітражем — міжнародним комерційним судом із цивільно-правових суперечок.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський програв суд проти України на $6 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути