понеділок, 24 жовтня 2022 21:00

Колишній посол сказав, скільки грошей Росія має передати Україні

Колишній посол сказав, скільки грошей Росія має передати Україні
Росія повинна виплатити від $750 млрд до $1 трлн репарацій. Фото: eastnews.ua

Росія має виплатити Україні від $750 млрд до $1 трлн репарацій на відновлення України.

Колишній посол США в Україні, віцепрезидент Інституту миру США Вільям Тейлор сказав про це під час першого парламентського саміту міжнародної Кримської платформи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комісія в ООН відзвітувала про злочини Росії в Україні

"Росію треба засудити. Має бути трибунал, репарації. Мають бути виплачені 750 мільярдів або навіть до трильйона доларів для того, щоб відновити Україну, і щонайменше 300 мільярдів з них мають надійти із заморожених активів Центробанку РФ, які перебувають у банках країн G7", – зазначив він.

Над цим питанням мають працювати країни G7, додав Тейлор.

Він зауважив, що перемога України у війні з Росією неминуча. 20 тис. російських військових на правому березі Дніпра просто відріжуть під час контрнаступу українських військ.

"Я впевнений, що це призведе до військового колапсу Росії. У такий спосіб Росія програє, а Україна здобуде перемогу", – наголосив Тейлор.

Росія наполягала, щоб голосування в Генеральній асамблеї ООН щодо засудження спроб анексії українських територій було таємним.

Водночас постійна представниця Великої Британії в ООН Барбара Вудворд виступила проти ідеї організувати таємне голосування за резолюцію із засудженням псевдореферендумів на окупованих територіях України в Генеральній Асамблеї.

Раніше президент України Володимир Зеленський закликав весь світ підтримати резолюцію організації Об'єднаних Націй, яка зобов'язує Росію виплачувати репарації Україні. Це важливий елемент післявоєнної справедливості, компенсація збитку за всі втрати й руйнування, які російський агресор заподіяв Україні, сказав він у зверненні до учасників заходу "Ніч права" в Парижі.

Зараз ви читаєте новину «Колишній посол сказав, скільки грошей Росія має передати Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути