субота, 08 жовтня 2022 14:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Представниця Великої Британії виступила проти таємного голосування в ООН

Представниця Великої Британії виступила проти таємного голосування в ООН
Російські представники хочуть таємно голосувати в ООН за засудження псевдореферендумів. Фото: eastnews.ua

Постійна представниця Великої Британії в ООН Барбара Вудворд виступила проти ідеї організувати таємне голосування за резолюцію із засудженням псевдореферендумів на окупованих територіях України в Генеральній Асамблеї.

Голосування за резолюцію має пройти у вівторок та середу. Генасамблея ООН голосуватиме за проєкт резолюції, яка засуджує "незаконні так звані референдуми" і "спробу незаконної анексії" Росії, передає Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський попросив у світу підтримати резолюцію ООН про репарації з Росії

Посол Росії в ООН Василь Небензя у листі лобіював таємне голосування. Заявив, що через тиск Заходу деяким країнами може бути важко публічно висловлювати позицію.

"Правила Генеральної Асамблеї чітко визначають, що таємне голосування суперечило б прецеденту, що склався протягом десятиліть, і підірвало б практику найбільш представницького дорадчого органу у світі", – відповіла на це Вудворд.

Росія наполягає, щоб голосування в Генеральній асамблеї ООН щодо засудження спроб анексії українських територій було таємним.

Резолюція Генасамблеї ООН, розроблена Заходом, засуджує незаконні так звані референдуми Росії та "спробу незаконної анексії" територій, де відбулося голосування.

Зараз ви читаєте новину «Представниця Великої Британії виступила проти таємного голосування в ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути