Ексклюзиви
вівторок, 23 жовтня 2018 10:18

Коли газ для населення подешевшає

Коли газ для населення подешевшає
Щойно з'являться умови і ринкова ціна, приватні компанії постачатимуть газ населенню на умовах конкуренції. Фото: bastion.tv

В Україні газ для населення подешевшає тоді, коли ціни встановлюватиме ринок, а не політики.

"Середньострокова мета уряду - перестати регулювати ціни в ручному режимі", - заявив економіст Павло Кухта, передає Обозреватель.

Зараз ринкова ціна газу становить близько 14 тис. грн за тис. кубометрів. У жовтні Нафтогаз продає газ промисловості за 10,5 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман пояснив альтернативу підвищення цін на газ

"Нафтогаз не може створити жодну монополію, якщо ви як громадянин можете вільно купити у трейдера газ. Приватні трейдери більш конкурентні, швидкі, працюють краще, ніж велика державна махіна. Вони зайняли більшу частину ринку", - каже експерт.

За його словами, щойно з'являться умови і ринкова ціна, приватні компанії постачатимуть газ населенню на умовах конкуренції.

В Україні з 1 листопада газ подорожчає на 23,5% - до 8,55 грн за куб. Ще через місяць на 14-16,5% подорожчають гаряча вода та опалення. У результаті в середньому суми в платіжках за комунальні послуги можуть зрости на 600 грн.

Зараз ви читаєте новину «Коли газ для населення подешевшає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути