Ексклюзиви
понеділок, 22 жовтня 2018 03:00

Гройсман пояснив альтернативу підвищення цін на газ

Гройсман пояснив альтернативу підвищення цін на газ
Гройсман пояснив за ціну на газ. Фото: ТСН

Підвищення цін на газ стало значно меншим за первинні вимоги Міжнародного валютного фонду.

За словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, однією з умов продовження співпраці з партнерами, передусім МВФ, стало підвищення цін на газ для населення, повідомляє прес-служба КМУ.

"Втім, це підвищення стало значно меншим за первинні вимоги. У мене було два варіанти – аби домовитися про мінімальне зростання цін на газ і продовжити співпрацю. Або увійти у дефолт. Це банкрутство країни. ... Цього неможливо було допустити", - заявив Гройсман.

Він додав, що уряд вважає необхідним продовження співпраці з міжнародними фінансовими організаціями задля забезпечення політики виплати боргів і зниження навантаження на бюджет.

"Ми працюємо з фінансовими ринками світу, аби віддати кредити, які на нас поклали минулі уряди протягом 2005- 2013 років. Зараз ми щороку платимо 5 млрд дол. в якості обслуговування боргу", - зазначив глава КМУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій прокоментував рішення Гройсмана щодо газу

Нагадаємо, питання цін на газ для населення було одним із ключових для відновлення фінансування з боку МВФ: в рамках співробітництва з МВФ Україна зобов'язалася відмовитися від спеціальних зобов'язань (PSO) і перейти до ринкових цін, проте влітку і восени 2017 року відмовилася від їх виконання.

Зараз ви читаєте новину «Гройсман пояснив альтернативу підвищення цін на газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути