понеділок, 05 березня 2018 11:41

Коболєв оскаржуватиме в суді штраф на 8,3 млрд грн

Коболєв оскаржуватиме в суді штраф на 8,3 млрд грн
Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв оскаржуватиме в суді штраф у 8,3 млрд грн. Фото:static.ukrinform.

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв оскаржуватиме в суді штраф на загальну суму в 8,3 млрд грн. Його призначила Державна фіскальна служба через порушення митних правил.

"НАК "Нафтогаз України" збирається оскаржувати рішення про застосування штрафів у суді і оминути етап розгляду в Державній фіскальній службі", - сказали прес-службі компанії, повідомляє "Економічна правда".

Кілька днів тому Коболєв повідомив, що отримав від ДФС два персональних штрафи на суми 7 млрд грн та 1,3 млрд грн. За офіційною версією, штраф був виписаний через те, що Нафтогаз не надав потрібний пакет документів для розмитнення поставок російського газу 2015 року, порушивши таким чином митні правила.

"Ми почали нараховувати НАК "Нафтогаз України" податкові зобов'язання одразу з моменту їх виникнення — з січня 2017 року. Переговори щодо погашення цього боргу тягнуться з березня минулого року", - розповів ЕП керівник Енергетичної митниці України Ігор Піковський.

За його словами, наклавши на НАК "Нафтогаз України" штраф на підставі несплачених компанією митних платежів, податківці виконали юридичну дію.

"Санкції застосовуються до НАК "Нафтогаз України", як юридичної особи, а не персонально до Андрія Коболєва".

Також він говорить про те, що в штрафних санкціях немає поставок на окуповану територію.

"В листі Укртрансгазу до Енергетичної митниці чітко написано — що у них немає інформації щодо поставок на окуповану територію з Платова та Прохорівки. Ми ці обсяги газу і не враховували. Ми порахували митні зобов'язання і санкції за тими об'ємами, які вони самі нам вказали", — каже Ігор Піковський.

За його словами, Нафтогаз міг вийти із ситуації і надати складську довідку перевізника (в ній вказується перелік товарів, які перебувають на складі) замість акту прийому-передачі товару. Вона є достатньою підставою для митного оформлення. Однак Нафтогаз цю довідку не надав. Також НАК міг звернутися за розстрочкою зі сплати митних платежів, але таких звернень також не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голову Нафтогазу оштрафували на декілька мільярдів

Нафтогаз виграв у російського Газпрому суперечку в Стокгольмському арбітражі і домігся компенсації за непоставлені за контрактом кубометри газу. Газпром не погодився з таким рішенням суду та з 1 березня перестав постачати газ до України і оголосив про початок процедури розірвання контрактів з Нафтогазом.

Зараз ви читаєте новину «Коболєв оскаржуватиме в суді штраф на 8,3 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути