середа, 18 березня 2015 13:34

Клімкін: Рада Європи виділить Україні 450 млн євро на реформи

Клімкін: Рада Європи виділить Україні 450 млн євро на реформи
Фото: obozrevatel.com

Рада Європи виділяє Україні 450 мільйонів євро фінансової допомоги. Про це повідомив на презентації Плану дій міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає "Радіо Свобода".

За його словами, ці кошти підуть на підтримку реформ в Україні, зокрема, на реформування судової гілки влади, децентралізацію, зміни до виборчого законодавства.

"Це всеохопний план, там є абсолютно все, починаючи зі сфери захисту прав людини, конституційної реформи, функціонування демократичних інституцій, реформи судової влади, демократичного урядування, боротьби з економічними злочинами і з корупцією. Тобто, це – логіка реформ, яка необхідна Україні і де ми відчуваємо підтримку Ради Європи. Таким чином, це є наша спільна відповідальність", – наголосив Клімкін.

Генеральний секретар Ради Європи Торбйорд Ягланд, зі свого боку, зауважив, що європейські й українські експерти, які працювали над Планом дій, особливу увагу приділили питанням судової реформи, боротьбі з корупцією і забезпеченню прав і свобод людини. Також важливо, щоб Київ здійснив серйозну реформу пенітенціарної системи, заявив Ягланд.

За його словами, Рада Європи стурбована численними фактами порушень прав людини у Криму з боку російської окупаційної адміністрації, в тому числі – переслідуваннями кримських татар.

Нинішній План дій Ради Європи для України охоплює період 2015-2017 років.

Зараз ви читаєте новину «Клімкін: Рада Європи виділить Україні 450 млн євро на реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути