середа, 19 червня 2019 12:01

Кияни платитимуть за комуналку по-новому: подробиці

Кияни платитимуть за комуналку по-новому: подробиці
Розмір тарифу на утримання прибудинкової території визначатимуть через голосування співвласників на загальних будинкових зборах. Фото: Главком

У Києві скасували фіксований тариф на утримання прибудинкової території.

Розмір тарифу визначатимуть через голосування співвласників на загальних будинкових зборах. Таке рішення ухвалив Верховний суд України. Воно набуло чинності 12 червня і оскарженню не підлягає, повідомила прес-служба КМДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Роттердам+" закінчився - Герус про скандальну формулу

Таким чином, Верховний суд скасував рішення Окружного адмінсуду Києва від 6 липня 2018-го і постанову Шостого апеляційного адмінсуду від 20 грудня 2018-го у справі за позовом Всеукраїнської громадської організації "Спілка власників житла України" у Київській міській державній адміністрації про скасування відповідного розпорядження, яким затверджено тарифи на утримання будинків і прибудинкових територій.

Сьогодні вже діє договірна економічно обґрунтована вартість між керівними компаніями і жителями. Тариф базується на фактичних витратах підприємства - зарплаті персоналу, витратах на електроенергію, протиаварійних роботах.

До кінця року газ для населення подорожчає на 15%. 2020-го додасть до ціни ще 20. Наступні 2 роки вартість зросте на 14 і 10% відповідно, йдеться в останньому прогнозі Мінекономрозвитку. На 20% до кінця цього року очікують подорожчання гарячої води та опалення. Наступні 3 роки тарифи збільшуватимуться на 10–15%. Електроенергія стане дорожчою цьогоріч на 15%. Ще за 2 роки додасть 18,9 і 20% відповідно. 2022-го прогнозують подорожчання електроенергії на 7%.

Зараз ви читаєте новину «Кияни платитимуть за комуналку по-новому: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути