Ексклюзиви
четвер, 16 травня 2013 12:12

Киян змусять платити за парковку у дворах та на тротуарах

Киян змусять платити за парковку у дворах та на тротуарах
Фото: board.lutsk.ua

Депутат Київради Юрій Булгаков пропонує брати плату зі всіх автовласників, які ставлять машини у дворах і на тротуарах, у розмірі 10 гривень щодня. Про це депутат повідомив на засіданні тимчасової комісії Київради з вирішення проблем з паркуванням, членом якої він є, передає ТСН.

"Це наглядно соціальна несправедливість. Ми повинні створити такі умови, щоб паркуватися на прибудинковій території було невигідно", - цитує Булгакова "Столична нерухомість".

За словами депутата, на зібрані з автовласників кошти, можна буде будувати багатоповерхові паркінги та облаштовувати прибудинкові території. Булгаков також повідомив, що з більш ніж 1 млн зареєстрованих автомобілів у столиці, тільки 300 тис. автовласників офіційно платять за паркування або мають гаражі. Інші ж 700 тис. залишають свої автомобілі на тротуарах і у дворах, де знищують газони та заважають проїзду пожежних і "швидких".

У той же час, депутат не уточнив, хто буде займатися збором коштів за паркування у дворах, сказавши тільки, що механізми реалізації ідеї треба ще продумати.

Зараз ви читаєте новину «Киян змусять платити за парковку у дворах та на тротуарах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

167

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути