четвер, 28 лютого 2013 16:23

Львівським працівникам ДАІ вперше довелося евакуювати холодильник
10

Фото: Фото надані Дем'яном Данилюком

Сьогодні у центрі Львова відбулася акція проти автоцентричного розвитку міста. Організували її представники урбаністичного руху Липнева.ком.

У Львові існує проблема з паркувальними місцями у центральній частині. Через це власники автомобілів часто паркуються на тротуарах і пішохідних переходах блокуючи прохід людям.

"На одній з прес-конференцій мера міста Андрія Садового запитали про проблему паркування, на що він відповів: "Чого місто має думати, де людині ставити машину? Вони ж не питають, куди їм ставити холодильник чи шафу...", - розповів один з організаторів акції Дем'ян Данилюк. - Він мав на увазі те, що не має перейматися тим, куди людям ставити приватні автівки. Від його слів і виникла ідея взяти холодильник".

Хлопці знайшли старий, не робочий холодильник, придумали номер, який роздрукували й наклеїли на техніку спереду та ззаду. Також на холодильник наклеїли наліпку руху "Дайте пройти" з текстом "Мені плювати на всіх! Паркуюсь де хочу.".

"Коли питаєш водіїв, чому вони припаркували машини на тротуарі, то вони кажуть, що не мають, де їх ставити, - сказав Дем'ян. - Ми подумали, що можемо ставити холодильник там, де захочемо. Нема ж у місті парковки для холодильників. Якщо є брак паркувальних місць, це не означає, що треба порушувати правила і створювати іншим дискомфорт".
Холодильник кілька разів перепарковували на різних вулицях центру міста. В тому числі його припаркували на площі Ринок поруч із авто з Київською реєстрацією, яке стояло у зоні, де парковка заборонена.

"Люди з подивом дивилися на холодильник, - сказав Дем'ян. - Врешті його власник припаркував холодильник на Руській, на тротуарі. Поруч чергували працівники ДАІ. На прохання людей забрати припаркований холодильник вони відповіли, що це не їхня компетенція. Пізніше холодильник виїхав на трамвайну колію й лишився там. Власника знайти не вдавалося. ДАІвці вирішили усе ж евакуювати його, для чого викликали спеціальний автотранспорт".

Тепер у Львові є перший в Україні евакуйований холодильник.

Зараз ви читаєте новину «Львівським працівникам ДАІ вперше довелося евакуювати холодильник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути