Ексклюзиви
понеділок, 08 квітня 2013 12:17

Кіт, таргани і радянський диван – що українці готові віддати безкоштовно

Кіт, таргани і радянський диван – що українці готові віддати безкоштовно
Українці готові віддати лише непотріб. Фото: m-vremya.ru

Серед іноземців популярно позбавлятися непотрібних речей перед Новим роком і великими релігійними святами, каже столичний менеджер зі збуту Володимир Соколов.

За його словами, дехто викидає непотріб прямо через вікно, дехто виносить на смітник.

"Речі, які ще годяться для вжитку, відвозять у будинки для пристарілих або пропонують біднішим сусідам. В Україні така традиція не прижилася. Мабуть, тому наші квартири настільки завалені непотребом", - сказав Соколов.

Він спостеріг, що українці готові віддати лише непотріб.

"Речі, які давно вийшли зі вжитку, українські господарі та господині все рівно стараються тримати на балконі, зберігати у підвалі чи комірчині. Часто наші балкони настільки завалені непотребом, бо туди не реально зайти. Чи то народна скупість, чи така надмірна бережливість заважає українцям позбавлятися старих речей і звільняти простір для нового майна", - припустив Володимир.

Разом з Соколовим моніторимо один з київських сайтів оголошень. Станом на 6 квітня віддати безкоштовно свої речі готові з 10 дописувачів.

"Ось Олена готова безкоштовно віддати пуделя і 4-річного кота, бо виїжджає з чоловіком у Штати. Нема на кого залишити домашніх улюбленців, - говорить Соколов. - Кирило з Бучі готовий пожертвувати старим радянським диваном. Ніби безкоштовно. Але не відмовиться від пляшки пива. Самовивоз обов'язковий. Петро Іванович з Оболоні охоче поділиться десятком бананових тарганів, бо їх на весну у тераріумі розвелося забагато. Оля з Боярки віддасть старе ліжко на пружинах. Чому ніхто не готовий віддати непотрібну праску чи холодильник. Пожертвувати зайвим комодом чи диваном, якщо ці речі у домі стають дійсно непотрібними?"

Як вважає Володимир, усе залежить від української ментальності.

"У мене товариш живе під Берліном. Утилізація меблів там дуже дорога, то люди залюбки діляться нажитим майном, яке їм тепер не потрібне. Віддають не тільки старий непотріб, але й речі, які нещодавно придбали, але уже хочуть замінити на новіші. Для цього створюють форуми, сайти оголошень та спеціальні сторінки у Фейсбуці", - зазначив Соколов.

Відкриває один із німецьких сайтів оголошень.

"Ось Майкл із Дрездена хоче віддати ортопедичний матрац 2010 року виробництва, бо знайшов в магазині кращий і комфортніший. Стівен готовий віддати стінку і книжкову полиці, Ангела - комод і мікрохвильову піч. Майкл, Стівен і Ангела готові віддячити людям, які заберуть усі ці речі. Бо утилізація обійдеться дорого. Українці не готові розпрощатися навіть зі старими дерев'яними вікнами, коли встановлюють нові пластикові. Зберігають старі на балконі роками, бо думають колись використати їх для створення парника на дачі", - зауважив Соколов.

Зараз ви читаєте новину «Кіт, таргани і радянський диван – що українці готові віддати безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути